DODIK NI DANAS NEMA MIRA: "Imamo nasilje međunarodne zajednice koja nam..."

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik smatra da uspostavljanje kontakt-tačke za saradnju s Europolom u Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine nije konačna stvar, ali da je i to bolje rješenje od onoga koje je bilo do sada.

  • Politika

  • 31. Jul. 2020  31. Jul. 2020

  • 2

Dodik je u izjavi novinarima u Krupi na Uni istaknuo da je policija bh. entiteta RS dala svoj stav u vezi s ovim pitanjem. Lociranje određenih stvari, kako kaže, stalni je problem na nivou BiH.

"Zna se da, po Dejtonskom mirovnom sporazumu i Ustavu, BiH nema ni Ministarstvo sigurnosti ni Vijeće ministara ovakvo kakvo je sada...", ustvrdio je on i dodao da neke institucije međunarodne zajednice žele da izgrade taj sistem te da je "sav problem u tome".

"Mi sad imamo činjenicu da postoji Ustav koji ne prepoznaje takve nadležnosti na nivou BiH i imamo nasilje međunarodne zajednice koja nam te stvari nameće", tvrdi Dodik.

Kazao je i da je za njega nemoguće da predstavnik Srba prisustvuje obilježavanju hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja" i da bi to bilo nekorektno prema srpskim žrtvama u Hrvatskoj.

On je u Hašanima prisustvovao svečanom otvorenju replike rodne kuće pisca Branka Ćopića.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...