NESVAKIDAŠNJA TRAGEDIJA U BiH: Ovan ubio svog vlasnika, prvo mu je nanio teške povrede, a zatim...

Stočar iz Dervente, porijeklom s Vlašića, podlegao je u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjoj Luci višestrukim povredama od udarca i teških rana koje mu je nanio njegov ovan.

  • Hronika

  • 31. Jul. 2020  31. Jul. 2020

  • 0

Bogdan Marić (68), stočar iz Dervente, porijeklom sa Vlašića, podlegao je višestrukim povredama u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci, od udarca i teških rana koje mu je nanio njegov ovan.

Kako pišu Novosti ovaj ugledni domaćin, iza kog su ostali supruga, sin i tri kćerke, sahranjen je u četvrtak na mjesnom groblju u Priječanima, između Klašnica i Banjaluke. Nesvakidašnja tragedija, pod još nerasvijetljenim okolnostima, odigrala se na imanju Marića u Donjem Detlaku, nadomak Dervente.

- Očevidaca nije bilo. Po svemu sudeći Bogdan se bio nešto zamislio ili skoncentrisao na neki posao, u štali, pa nije na vrijeme uočio ratobornog ovna. Iznenadio ga je udarcem u predjelu prsa i stomaka. Nepoznato je da li je bilo još udaraca, ali i taj, eventualno, jedan, bio je strahovit i, kako se ispostavilo, koban, rekao je izvor upućen u ovu tragediju.

Bogdan je, kako su saznali, uspio da supruzi i pristiglim komšijama teškom mukom izusti da ga je napao ovan. Ubrzo je prebačen u dobojsku bolnicu i potom u UKC RS u Banjaluku. Tu je od zadobijenih povreda i podlegao.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...