SUPRUGA PRETUČENOG SRBINA: "Saša je brutalno napadnut bez razloga, želimo da se čuje istina"

Dok je iznosio detalje napada, policajac ga je stalno prekidao govoreći mu: "To nas ne zanima", tvrdi žena, piše zagrebački "Jutarnji list".

  • Hronika

  • 01. Avg. 2020  01. Avg. 2020

  • 1

Saša Vukojević (30), hrvatski Srbin s austrijskim državljanstvom koji je brutalno pretučen u srijedu oko 19 sati na ljetovanju u Baškoj Vodi, jučer se s porodicom vratio kući u gradić nedaleko od Linza.

Priča "Jutarnjeg lista" o događaju sa Makarske rivijere odjeknula je i u susjednim zemljama, a sa Sašom su, kako je potvrdila njegova supruga Manuela, kontaktirali i austrijski mediji zanimajući se za slučaj. Oni smatraju da je upravo medijski interes zaslužan što je policija slučaj shvatila iole ozbiljno.

Trojica napadača

- Dok je Saša iznosio detalje napada u policiji u srijedu navečer, policajac ga je svako malo prekidao govoreći mu: "To nije bitno, to nas ne zanima." Nakon što je priča u petak objavljena u "Jutarnjem listu", zvali su nas ponovno iz policije, ali su ih ovaj put zanimali upravo detalji. S obzirom na to da smo već biti na putu za Austriju, Sašu su ponovno ispitali preko telefona, a onda su ispitali i mene - potvrdila je Manuela, piše zagrebčki Jutarnji list.

Cipelarenje

Podsjetimo, Saša je preuzeo hranu iz fast food restorana na rivi i nosio je prema supruzi koja je na plaži čuvala njihove dvije djevojčice. Na pola puta dobio je udarac u stražnji dio glave. U padu na tlo uslijedio je udarac nogom u glavu i cipelarenje. Trojac se dao u bijeg, a Saša je ostao ležati s razbijenom usnom, tri rasklimana zuba i modricama po tijelu.

Povod za napad je nepoznat, napadači mu nisu rekli ni riječ, a ni s kim nije ušao u sukob niti je imao nesuglasica prije toga. Upravo su zato on i supruga uvjereni da je jedini razlog za napad mogla biti tetovaža grba beogradskog Nogometnog kluba Crvena zvezda na njegovom ramenu te pravoslavni krst na listu desne noge.

- Želimo samo da se čuje istina i da predmet ne završi u nekoj ladici. Saša je brutalno napadnut bez razloga. Oni koji su mu to bili spremni napraviti zbog tetovaže koja ne vrijeđa nikoga, radit će to i dalje - kaže Sašina supruga Manuela.

Ona je rođena Ličanka, Hrvatica iz Čovića kraj Otočca, koja je Sašu upoznala u Austriji, gdje je posjećivala oca na privremenom radu. Saša je rođen u Srpcu kraj Nove Gradiške, a u Austriji s obitelji živi od svoje druge godine.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...