KCUS OBJAVIO NOVE PODATKE: Tri osobe preminule od Covida-19, još 70 zaraženih

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) testirano je 268 novih uzoraka na prisustvo koronavirusa.

  • Vijesti

  • 01. Avg. 2020  01. Avg. 2020

  • 0

Kako je saopćeno iz KCUS-a, ponovo je najveći broj pozitivnih uzoraka iz Sarajeva, njih 58. Tri osobe su pozitivne u Kiseljaku, po dvije u Jajcu, Cazinu i Travniku te po jedna u Bihaću, Sanskom Mostu, Donjem Vakufu i Goraždu. 

Trenutno se u izolatoriju Podhrastovi nalazi 68 pacijenata, a tri osobe su preminule.

Podsjećamo, jučerašnji dan bio je jedan od najcrnjih od početka pandemije kornavirusa u BiH. U Federaciji BiH preminulo je šest osoba oboljelih od Covida-19, a u posljednja 24 sata testirano je 1.207 uzoraka, od kojih je 309 pozitivno na koronavirus. U Republici Srpskoj je umrlo petoro pacijenata kod kojih je potvrđena zaraza koronavirusom, a kod 123 osobe je potvrđena zaraza.

Jučer je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila  da je zabilježila najveći globalni dnevni porast novozaraženih osoba koronavirusom, njih ukupno 292.527.

Najviše novih slučajeva ima u SAD-u, Brazilu, Indiji i Južnoafričkoj Republici, kaže WHO.

Novih smrtnih slučajeva u 24 sata je 6812, prenosi hina.

Rekord u gotovo 40 zemalja

Raniji dnevni rekord novozaraženih u svijetu bio je 284.196 prije tjedan dana. Taj dan broj smrtnih slučajeva narastao je za 9753, što je bio drugi najveći globalni porast od početka pandemije.

Gotovo 40 zemalja u posljednjih je tjedan dana prijavilo rekordni broj novozaraženih osoba.

WHO navodi kako broj slučajeva značajno raste u Australiji, Japanu, Hong Kongu, Boliviji, Sudanu, Etiopiji, Bugarskoj, Belgiji, Uzbekistanu i Izraelu.

Globalno, u svijetu je ukupno 17,33 miliona zaraženih koronavirusom i 674.000 umrlih, po podacima Univerziteta John Hopkins.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...