NOVI IZVJEŠTAJ IZ BANJE LUKE: Koronavirusom u RS-u zaraženo...

U posljednja 24 sata, na koronavirus testirana su 522 uzorka, a infekcija je potvrđena kod 69 osoba.

  • Vijesti

  • 01. Avg. 2020  01. Avg. 2020

  • 0

Prijavljena su četiri smrtna slučaja, a riječ je o osobama iz Ljubinja, Petrova, Bijeljine i Višegrada, a u Univerzitetskom kliničkom centru RS-a preminula je i jedna osoba iz Brčkog, kod koje je dokazana infekcija, prenosi BN TV.

Prema mjestu prebivališta, sedam osoba je iz Bijeljine, šest iz Zvornika, pet je iz Foče, četiri osobe su iz Šamca, po tri osobe su iz Banje Luke, Višegrada, Dervente, Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Modriče, Pala, Prijedora i Teslića, po dvije su iz Bosanske Gradiške, Mrkonjić-Grada, Rogatice, Han-Pijeska i Čelinca te po jedna osoba iz Bileće, Istočne Ilidže, Kotor-Varoši, Prnjavora, Sokoca, Ugljevika i Šipova.

Od početka epidemije, u periodu od 4. marta do 1. augusta 2020. godine, u Republici Srpskoj na virus SARS-CoV-2 testirane su ukupno 50.873 osobe. Infekcija je potvrđena kod 4.911 osoba, od kojih je 2.534 ili 51,6 posto oporavljeno. U navedenom periodu, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 173 smrtna slučaja od Covida-19.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...