MISLILI SU DA JE VIRUS POD KONTROLOM: Alarmantan porast broja novozaraženih u Njemačkoj; razlozi isti kao i na Balkanu

U Njemačkoj je zabilježen najveći broj novozaraženih koronavirusom od početka maja nakon što je u protekla 24 sata potvrđeno 955 slučajeva koronavirusa.

  • Svijet

  • 01. Avg. 2020  01. Avg. 2020

  • 0

Posljednji put kada je Njemačka zabilježila veći broj novoinficiranih bilo je 9. maja, prenosi CNN.

Pandemija je u Njemačkoj uglavnom stavljena pod kontrolu, ali vlasti posljednjih sedmica upozoravaju na nove slučajeve infekcije. Institut za zarazne bolesti "Robert Koch" ocijenio je da je nagli porast broja novih slučajeva koronavirusa posljedica nepridržavanja pravila socijalnog distanciranja, kao i dolaska putnika iz inostranstva.

U Njemačkoj su do sada potvrđena 209.653 slučaja koronavirusa, pokazuju današnji podaci Instituta za zarazne bolesti "Robert Koch". Od koronavirusa umrlo je još sedam osoba, a od početka pandemije preminulo je ukupno 9.148 ljudi, prenio je Reuters.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...