ĐOLE, BRIŠI: Bivši partijski drugovi ministra u Vladi RS-a sada traže njegovu smjenu

Komentarišući stanje na političkoj sceni i prelaske visokih funkcionera SP-a u SPS, Vulić je naglasio da SPS ne namjerava da odustane od inicijative za smjenu Đokića.

  • Politika

  • 01. Avg. 2020  01. Avg. 2020

  • 0

Član Predsjedništva SPS-a i narodni poslanik Savo Vulić poručio je u izjavi za medije da ova partija u predstojećem periodu očekuje smjenu Petra Đokića sa mjesta ministra rudarstva i energetike Republike Srpske, kao i implementaciju sporazuma po kojem, u skladu s brojem poslanika u NSRS-u, Socijalističkoj partiji Srpske pripada sedam odsto učešća u vlasti, piše Srpskainfo.

Komentarišući stanje na političkoj sceni i prelaske visokih funkcionera SP-a u SPS, Vulić je naglasio da SPS ne namjerava da odustane od inicijative za smjenu Đokića.

"Postoji dogovor i očekujem da se držimo dogovora ukoliko smo partneri i ukoliko ćemo djelovati zajednički u predstojećem periodu. Đokićevu smjenu svakako očekujemo, a po pitanju implementacije sporazuma i preraspodjele pozicija u skladu s brojem poslanika, odluka je na koalicionim partnerima. Kao poslanici i učesnici proteklih izbora, dali smo doprinos rezultatima koalicije i pobjedi naših zajedničih kandidata Milorada Dodika i Željke Cvijanović. Očekuje nas još jedan izborni proces i naš veliki prioritet je da u ove izbore uđemo punim kapacitetom i da damo još veći doprinos", poručio je Vulić. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...