ČUVENI DOKTOR ANTHONY FAUCI PORUČIO: "Maske nisu dovoljne, postoji bolji način da se zaštitite..."

- Teoretski, trebalo bi da zaštitite sve mukozne površine (oči, nos, usta)

  • Društvo

  • 01. Avg. 2020  01. Avg. 2020

  • 0

Doktor Anthony Fauci, vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti, rekao je da nošenje vizira ili naočara uz masku za lice pruža bolju zaštitu od virusa.

- Teoretski, trebalo bi da zaštitite sve mukozne površine (oči, nos, usta). Stoga, ako imate naočare ili vizir, trebalo bi da ih koristite – rekao je Fauci u intervjuu za ABC News.

alt

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti već preporučuju nošenje maske za lice u javnosti (prekriva nos i usta), ali napominju da virus može ući i kroz oči.

Fauci je preporučio naočare za one koji žele “savršenu zaštitu” od Covida-19, ali priznaje da to nije “univerzalna preporuka”, jer ljudi masku lako mogu da nabave ili sašiju, što nije slučaj sa naočarima i vizirima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...