NEŠIĆ OSUDIO ODLAZAK MILOŠEVIĆA U KNIN: "Oluja je najveće etničko čišćenje 90-tih godina"!

– Etničko čišćenje je zločin, a ne pobjeda. Кoga su pobijedili? Djecu koju su bombardovali u izbjegličkoj koloni? 1.800 Srba koji se još uvijek vode kao nestali, ili žene i starce koje su pobili? – pita Nenad Nešić.

  • Društvo

  • 01. Avg. 2020  01. Avg. 2020

  • 0

Ljudski ne razumijem i ne prihvatam odlazak predstavnika SDSS u Hrvatskoj, konkretno potpredsjednika Vlade Hrvatske, Borisa Miloševića, na obilježavanje proslave godišnjice Oluje koju u Hrvatskoj praznuju kao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Mjesto svih Srba, pa i onih iz SDSS, tog dana je na obilježavanju zajedničkog Dana žalosti za sve Srbe u regionu, jer je Oluja najveće etničko čišćenje 90-tih godina, smatra predsjednik DNS Nenad Nešić.

Lider DNS podsjeća da je u Oluji protjerano 200.000 Srba, da su dvije trećine stradalih stariji od 60 godina, te da je ubijeno i 550 žena.

alt– Etničko čišćenje je zločin, a ne pobjeda. Кoga su pobijedili? Djecu koju su bombardovali u izbjegličkoj koloni? 1.800 Srba koji se još uvijek vode kao nestali, ili žene i starce koje su pobili? – pita Nenad Nešić.

On podsjeća da u Hrvatskoj danas živi samo četiri odsto Srba, a da je na popisu 2011.godine samo trećina njih rekla da im je maternji jezik srpski, što dovoljno govori o položaju Srba u Hrvatskoj.

Nešić je još jednom apelovao na predstavnike SDSS da „preispitaju svoju odluku u učešću na obilježavanju godišnjice Oluje, najstrašnije vojne akcije protiv srpskih civila, jer svojim prisustvom događaju, smatra, daju mu legitimitet“.

– Trajno pomirenje može se graditi samo na istini i poštovanju svih žrtava, a nikako na negaciji zločina i pristanku na istu – zaključio je on, saopštno je iz DNS.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...