VEĆ JE SKRAĆENO RADNO VRIJEME TRGOVINAMA I KAFANAMA: U ovom gradu u BiH mogao bi biti uveden i policijski sat...

Na području Drvara će zbog pogoršanja epidemiološke situacije od ponedjeljka, 3. augusta, biti skraćeno radno vrijeme ugostiteljskim objektima i trgovinama, zaključak je Kriznog štaba.

  • Društvo

  • 02. Avg. 2020  02. Avg. 2020

  • 0

Trenutno je na području Drvara potvrđeno 12 slučajeva, od kojih pet ima težu kliničku sliku i smješteni su u Covid bolnicu u Mostaru, piše N1.

"Od jutros su u Dom zdravlja Drvar prijavljena još četiri slučaja sa razvijenim simptomima", rekla je komandantica Kriznog štaba Dušica Runić.

Runić je navela da se zbog pogoršanja epidemiološke situacije do 18.00 sati skraćuje radno vrijeme ugostiteljskim objektima, sportskim kladionicama, svadbenim salonima, dječijim igraonicama, teretanama i drugim objektima, dok je radno vrijeme trgovinama ograničeno do 20.00 sata.

Na snazi je i dalje zabrana okupljanja više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

"Kao načelnik opštine i kao komandant kriznog štaba apelujem da se građani suzdržavaju od kretanja koliko je moguće, da nose zaštitne maske u kontaktu sa drugim ljudima i da čuvajući sebe sačuvaju i druge kako bismo iz ove situacije izašli sa što manje žrtava, jer zdravlje je na prvom mjestu", istakla je Runić.

Runić je dodala da će zaključci biti na snazi 15 dana.

Ukoliko situacija bude pogoršana u narednim danima, Runić je navela da će Krizni štab biti prinuđen da donese najrestriktivnije mjere kao što su policijski sat, potpuna zabrana rada ugostiteljskih objekata.

Sjednici Kriznog štaba opštine Drvar danas su prisustvovali kantonalna ministrica zdravlja Vasilija Broćeta, direktorica Zavoda za javno zdravstvo Kantona 10 Dijana Mamić, direktor Županijske bolnice "Fra Mihovil Sučić" Ivan Cikojević i policijski komesar u Kantonu 10 Ilija Jakić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...