ON JE BAŠ OPTIMISTA: "Već imamo kolektivni imunitet, neće biti drugog talasa"

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin smatra da ne postoji opasnost od drugog talasa virusa korona.

  • Svijet

  • 02. Avg. 2020  02. Avg. 2020

  • 0

"Drugi talas - to je kada se ljudi drugi put nađu u opasnosti da budu zaraženi. Kod nas, niti nigdje u svijetu, toga praktično nema. Zašto u jednom broju regiona svijeta vidimo veliki rast zaraženih? Zato što nisu prošli prvi talas, prvi proces", rekao je Sobjanjin u intervjuu televiziji "Rusije 1", prenosi Sputnjik.

Gradonačelnik je naglasio da su gradovi, kao što su London, New York, Pariz, Moskva prošli fazu kada je, naprimjer u Moskvi bilježeno po 6.500 zaraženih dnevno. Posljednjeg mjeseca taj broj se u ruskoj prijestolnici smanjio na 650.

Sredinom jula Sobjanjin je saopštio da Moskovljani već imaju razvijen kolektivni imunitet koji im omogućava da se polako oslobađaju ograničenja koja su uvedena zbog pandemije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...