OVAJ TRANSFER JE SVE IZVJESNIJI: Rakitić odlazi iz Barcelone; Nova destinacija je već poznata

Ivan Rakitić bi ovog ljeta mogao definitivno napustiti Barcelonu i karijeru nastaviti u Sevilli, piše katalonski list Mundo Deportivo koji se detaljno bavi Barcelonom.

  • Sport

  • 02. Avg. 2020  

  • 0

Hrvatskom reprezentativcu ugovor s Barcelonom ističe sljedećeg ljeta. Mjesecima se nadao da će mu klub možda ponuditi novi ugovor, ali od toga nije bilo ništa. Došao je Frenkie de Jong, ovog ljeta i Miralem Pjanić, tu su i Vidal i Riqui Puig i Rakitić je svjestan da će za njega biti sve manje mjesta u prvoj momčadi.

Besprijekorni džentlmen

"Barcelona na njemu ne želi izgubiti puno novca, ali više nema namjeru raditi bilo što protiv volje takvog džentlmena kakav je zadnjih šest godina bio Rakitić. Ponašao se besprijekorno, čak i kad se njegovo ime vucaralo po medijima u kombinacijama za povratak Neymara. U klubu su jako zadovoljni kako je Rakitić to podnio i neće mu raditi probleme ako ovog ljeta odluči otići", piše Mundo koji tvrdi da će Barcelona pristati na odštetu od deset miliona eura.

alt

To je voljna platiti Sevilla za koju Rakitića vežu prekrasne uspomene. Nekoliko puta je rekao da bi u tom klubu želio završiti karijeru, a u Sevillu je upoznao i svoju suprugu Raquel. Ključna osoba u tom transferu bit će sportski direktor Monchi koji se vratio iz Rome u Sevillu i koji je Rakitića doveo na Sanchez Pizjuan iz Schalkea 2011. godine za samo milion i pol eura.

Ključna osoba

"Rakitić je u odličnim odnosima s Monchijem, a Barcelona nema ništa protiv toga da on pojača Sevillu. Tamo ga pamte kao velikog igrača i kapitena koji ih je vodio do najvećih uspjeha i u ovoj priči će svi biti zadovoljni", piše Mundo.

Rakitić je u Sevilli igrao od 2011. do 2014. godine te je u 149 utakmica zabio 32 gola uz 41 asistenciju. Barcelona ga je kupila za 18 miliona eura, a Rakitić joj se odužio s 35 golova i 41 asistencijom u 309 nastupa.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...