ZASTUPNICA SBB-a NAPALA PURIVATRU: "Ovo što radi SFF je izigravanje sistema, mjera, kriznih štabova i građana"!

Dan nakon što je na svom Facebook profilu napisala da je Krizni štab Federacje BiH „skup nestručnih i lakrdijaških tipova koji ne znaju šta rade“, federalna zastupnica SBB-a, Sanela Prašović- Gadžo, danas je jednakom žestinom napala rukovodstvo Sarajevo Film Festivala, na čelu s direktorom Mirsadom Purivatrom.

  • Mini market

  • 02. Avg. 2020  02. Avg. 2020

  • 1

Sanela Prašović-Gadžo prokomentirala je na društvenim mrežama najave organizatora Sarajevo Film Festivala da će filmske predstave na otvorenom biti organizirane tako da će sjedišta biti podijeljena u pet zona po 100 stolica.

Navela je da je fan i posjetitelj filmskih projekcija SFF-a otkako ovaj festival postoji.

- Međutim, gledam ovu fotografiju maloprije i razmišljam o trenutnoj epidemiološkoj situaciji. No, razmišljam i o problemima s održavanjem sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH koji je najviša zakonodavna vlast u Federaciji. Mi sjednice održavamo online uz brojne probleme jer nas zajedno sa stručnim službama i novinarima ima više od 100. Sad kad vidim ovu fotografiju i manipulaciju na istoj, onda razmišljam da svi mogu tako šta god žele organizovati. Postavi se ogradica između i ogradi po 100 osoba. I eto ga. 

Pošto je u zatvorenom prostoru zabrana okupljanja više od 50 osoba, mi recimo sjednicu Predstavničkog doma možemo organizovati isto ovako u dvorani Skenderija.  Pregradit dvoranu ovim ogradicama. Po 50 u ograđenom. I svi problemi riješeni. Naravno da mi to nećemo uraditi. I naravno da je ovo, što SFF radi, izigravanje sistema, mjera, kriznih štabova i samih građana - navela je Prašović-Gadžo.

Pripreme za SFF

Ističe da joj je žao što je dovedena u situaciju da kritikuje SFF te napominje da mora jer se ako se ovo dozvoljava onda nam ne treba više nikakva mjera.

- Onda sve možemo. Eksperte iz SFF-a i Kriznog štaba koji je ovaj model okupljanja dozvolio, morala bi recimo UEFA angažirati da im pregrade ogradicama stadione pa da publika bude u boksovima po 100 osoba i da navijaju uživo fino. Isto tako organizatori koncerata ili tenskih mečeva ili... Ma po ovom našem sarajevskom modelu može sve. Stavite maskice, dezinficirajte ručice i ogradica je tu da riješi sve probleme. Cijelom svijetu ovo možemo prodati kao rješenje.

I spremiti se nakon trocifrenog na skok od četiri cifre novooboljelih svakog dana (ako bude imao ko da testira sve bolesne) - napisala je Prašović-Gadžo.

Navela je i da je samo veći problem od ovoga - strah.

- Da budem precizna, problem je što se vlast plaši reakcije vlasnika kafana, nargilana, restorana, organizatora manifestacija i događaja kulturnih i vjerskih... Vlast se plaši zbog ekonomije kazati koja mjesta su nam klasteri. Dragi krizni štabovi i stručnjaci, neće vam trebati ekonomija jer je neće ni biti kad uletimo u španjolski ili talijanski scenario. A u punom zamahu se krećemo prema njima.

Tužna sam što se kolege političari plaše. Svi šute kao da im je neko zalijepio usta. Ja razumijem da idemo u izbore u novembru ali ne razumijem to što ne shvatate da su životi tih građana koje predstavljate po skupštinama, parlamentima i vladama, važniji od te vaše političke kalkulacije “bolje je da se ne zamjeramo nikome”. Jadna je politika kojoj je predizborni rejting važniji od života i zdravlja građana. Nastavite da šutite. A ja ću nastaviti da ponavljam da Krizni štabovi moraju upravljati krizom u kojoj nam umiru građani. Ovo čemu sada svjedočimo sve je drugo osim upravljanja krizom - smatra Prašović-Gadžo.

    alt 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...