DŽAFEROVIĆ RAZGOVARAO S ERDOGANOM O OTVARANJU GRANICA BiH ZA GRAĐANE TURSKE: Evo šta su dogovorili...

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan u telefonskom razgovoru čestitali su jedan drugome Kurban-bajram, uz uzajamne želje za prosperitetom obje države i njihovih naroda.

  • Politika

  • 02. Avg. 2020  03. Avg. 2020

  • 0

Razmijenjene su informacije o pandemiji koronavirusa u obje države i njenim posljedicama. Kako je saopćeno, predsjedavajući Džaferović je zahvalio za pomoć koju je Turska među prvima pružila Bosni i Hercegovini, pri čemu je predsjednik Erdogan ponovio spremnost da se ta pomoć nastavi u slučaju potrebe.

Razgovarano je i o bilateralnoj saradnji, kao i saradnji u regionu, sa posebnim naglaskom na trilateralni mehanizam saradnje.Jedna od tema razgovora bila je i otvaranje granice Bosne i Hercegovine za državljane Turske, na isti način kao što je i Turska u potpunosti otvoriti svoju granicu za državljane BiH.

Predsjedavajući Džaferović je izrazio uvjerenje da ce Vijeće ministara BiH u najskorije vrijeme donijeti odluku o otvaranju granice BiH za državljane Turske, piše Faktor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...