"ŠTA ĆE REĆI OVI IZ SARAJEVA…": General Ljubo Ćesić Rojs otkrio detalje razgovora između Zorana Milanovića i generala Miljevca oko Jelićevog odlikovanja…

General HV-a i HVO-a Ljubo Ćesić Rojs, kao član Hrvatskog generalskog zbora, sudjelovao je prije nekoliko dana na sastanku sa predsjednikom RH Zoranom Milanovićem, koji će za doprinos u VRO “Oluja” odlikovati četiri gardijske brigade HVO-a te Vojnu policiju HRHB-a.

  • Politika

  • 03. Avg. 2020  03. Avg. 2020

  • 3

General Rojs je za Televiziju "Herceg-Bosne" kazao da je osobno bio primljen na sat vremena kod Milanovićeve prethodnice Kolinde Grabar-Kitarović.

- Prije godinu dana, dogovorili smo da će ona za 24. obljetnicu "Oluje" potpisati taj isti dokument, međutim nije potpisala - rekao je Rojs.

General Ćesić kazao je da mu je predsjednik RH Milanović rekao da se Grabar-Kitarović uplašila dodjele tih odlikovanja.

- Pavao Miljevac je nakon toga upitao što će reći ovi iz Sarajeva i čega se to ima poplašiti, a Milanović je kazao da mu se fućka što će reći - kaže Rojs.

Rojs dodaje da je, na osnovu Splitskog sporazuma, dogovoren zajednički nastup HV-a, HVO-a i Armije RBiH, čime je oslobođen Bihać, kojem je, kako kaže, prijetila sudbina Srebrenice pa bi jedinice HVO-a trebale dobiti odlikovane i iz Sarajeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...