Gastro
OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Pred vama je recept za najjednostavnije i najukusnije patlidžane koje ste ikada jeli (VIDEO)
20. Jun. 20220
Naš današnji obrok nastaje za 60 minuta, donosimo recept za četiri osobe.
Gastro
03. Avg. 2020 03. Avg. 2020
0
SASTOJCI
250 g mljevene puretine
2 patlidžana
4 paradajza
250 ml bešamel umaka
1 glavica luka
100 ml crnog vina
40 g naribanog parmezana
2 režnja bijelog luka
1 kašika prezle
1/2 kašikice cimeta u prahu
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i biber
PRIPREMA
Luk nasjeckamo, paradajz ogulimo, odstranimo im srednji mekani dio i meso narežemo na kockice, bijeli luk protisnemo, a naribani parmezan pomiješamo s prezlom.
U tavu, na malo ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti bijeli luk, posolimo, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša.
Zatim dodamo mljeveno meso, malo ga usitnimo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, dok meso ne postane zrnasto.
Nakon 10-15 minuta, meso posipamo cimetom u prahu, ulijemo crno vino, promiješamo i pričekamo da vino ispari.
Zatim meso začinimo solju i biberom, dodamo sjeckani paradajz, ulijemo bešamel umak, promiješamo i maknemo s vatre.
Zatim patlidžane prerežemo po dužini, izdubimo ih, filujemo pripremljenim mesom, premjestimo u vatrostalnu posudu, posipamo mješavinom parmezana i prezle te stavimo peći 20-ak minuta na 200°C.
Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
Prijatno!
Auto
LUKSUZ KOJI VAS NA AUTOCESTAMA U HRVATSKOJ MOŽE KOŠTATI 260 EURA:: Ovo su najčešće greške
Prije 1h0
Kultura
SYLVESTER STALLONE PRIZNAO KOJI JE NAJBOLJI AKCIONI FILM KOJI JE SNIMIO: "Bio sam jako zadovoljan i iskreno sam mislio..."
Prije 2h0
Društvo
VELIKI USPJEH U16 VATERPOLO REPREZENTACIJE BiH U LJUBLJANI: Neum slavi bronzane momke
Prije 2h0
Estrada
MITAR MIRIĆ PROGOVORIO O KARIJERI I FINANSIJAMA: "Šaban i ja smo bili najskuplji"
Prije 2h0
Gastro
AKO STE USTALI, A U KUĆI NEMA KRUHA: Možete napraviti ove brze pogačice od samo tri glavna sastojka
12. Jul. 20250
Gastro
JELO FAMOZNIH BOJA: Ako trebate nešto brzo, jednostavno i ukusno napravite spicy tjesteninu baš na ovaj način
13. Jul. 20250
Gastro
KULINARSKI HIT DANA: Poklanjamo recept za domaću paštetu od piletine, sve što vam je potrebno sigurno već imate u kući...
Prije 18h0
Gastro
OVA SALATA JE SVE, SAMO NIJE DOSADNA: Zove se "Coleslaw" i prepuna je svježih, živahnih okusa koji će razbuditi...
Prije 4h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.