PRVA ZASTUPNICA U SKUPŠTINI SRBIJE S HIDŽABOM: "Značajno je i to što ja nisam jedina Bošnjakinja u parlamentu..."

"Moje pojavljivanje u Skupštini je izazvalo dosta pažnje, ali nije bilo neprijatnosti", izjavila je prva zastupnica u Skupštini Srbije s hidžabom Misala Pramenković.

  • Regija

  • 03. Avg. 2020  03. Avg. 2020

  • 0

Misala Pramenković, koja je u parlament ušla kao treća na listi Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, inače radi kao profesorica islamskih nauka u Medresi "Gazi Isa-beg" u Novom Pazaru.

Ona je za B92.net rekla i da je najbolji način da imate ispravan stav o nekome ili nečemu da se s tim upoznate.

"Često predrasude i stereotipi bivaju uzrokovani nepoznavanjem", rekla je Pramenković.

Na pitanje šta očekuje od svog mandata, Pramenković je rekla da očekuje da će svojim djelovanjem i zalaganjem u Skupštini opravdati povjerenje koje joj je ukazano.

"Nastavićemo ono što su naši zastupnici u prethodnom mandatu započeli, mi smo stranka kontinuiteta, ali ću se posebno zalagati za prava žena, djece, status porodice", napomenula je ona.

Pramenković je dodala i da je svakako i ranije trebalo da u Skupštini Srbije bude zastupnica Bošnjakinja.

"Ali je značajno i to što ja nisam jedina", zaključila je ona.

Skupština Srbije potvrdila je danas mandate novim poslanicima, čime je konstituisan novi saziv parlamenta.

Stranka pravde i pomirenja imat će četiri poslanika.

(SB/B92) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...