OTANJIO MU IMUNITET: Bivšem zastupniku u Skupštini Srbije danas prestao da važi mandat pa je odmah uhapšen, i to u Sarajevskoj ulici

Bivši poslanici Srđan Nogo i Zoran Radojičić uhapšeni su danas u Sarajevskoj ulici u Beogradu, nakon čega im je određeno zadržavanje do 48 sati.

  • Regija

  • 03. Avg. 2020  03. Avg. 2020

  • 0

Oni su uhapšeni zbog krivičnog djela pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja, rekao je za Tanjug Nogin advokat Marko Pušica.

Očekuje se da policija izvrši i pretres stana u toku popodneva, a Pušica vjeruje da je njegov klijent Nogo uhapšen zato što je najavljivao upotrebu paintball puške ispred parlamenta. Nogi je danas prestao poslanički imunitet s obzirom na to da mu je potvrđen mandat poslanika u novom sazivu.

Nogo je prije više od tri sedmice bio hapšen kao kolovođa nereda ispred Skupštine Srbije, kada se nije pozvao na imunitet, ali je i sud odbio da mu odredi pritvor. Nogo i Radojičić bit će saslušani u Višem javnom tužilaštvu u roku od 48 sati, nakon čega će biti poznato hoće li tužilac ovog puta tražiti da im se odredi pritvor.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...