TRUMP NEMA DILEMU: Usprotivio se odluci suda, za ovog čovjeka traži SMRTNU KAZNU

Američki predsjednik Donald Trump pozvao je na izvršenje smrtne kazne nad Coharom Tsarnaevom, odgovornim za napad tokom Bostonskog maratona 2013. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 03. Avg. 2020  03. Avg. 2020

  • 0

Trump je putem Twittera reagovao na odluku američkog Federalnog apelacijskog suda koji je poništio smrtnu kaznu za Tsarnaeva.

Naglašavajući da je napad na Bostonskom maratonu "najgori teroristički napad" u historiji Amerike nakon napada 11. septembra, Trump je poručio kako je "mali broj ljudi koji zaslužuju smrtnu kaznu kao bostonski bombaš Cohar Tsarnaev".

"Federalna vlada mora ponovo podnijeti zahtjev za smrtnu kaznu. Naša država ne može dopustiti provedbu žalbene odluke. Također, smiješno je da sudski proces traje toliko dugo", navo je Trump, podsjećajući kako je u napadu stradao veliki broj ljudi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...