"ON JE ČOVJEK BEZ DUŠE": Potresne riječi majke djevojčice koju je zlostavljao MALČANSKI BERBERIN

- On je čovjek bez duše. Pola sam slušala šta je govorio, pola nisam mogla. Nije pokušao da se izvini, ali je pokušao da se izvuče. Šta drugo da kažem o njemu… – rekla je Aleksandra K., majka djevojčice koju je Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, oteo i zlostavljao.

  • Hronika

  • 04. Avg. 2020  04. Avg. 2020

  • 0

Nesretna žena je, nakon ročišta na kom su svjedočili sudski vještaci o psihičkom stanju Malčanskog berberina u trenutku izvršenja krivičnog djela, rekla da je on “čovjek bez duše”.

– Vještaci su kazali da je on bio uračunljiv kada je sve to uradio – rekla je Aleksandra K, piše "Blic".

Advokatica Tamara Antić, koja zastupa oštećene, izjavila je da je iskaz dao jedan vještak i da se suđenje nastavlja. Na pitanje je li bio uračunljiv, nije dala odgovor.

Jovanović je u sud dovezen kombijem malo prije 13 sati, a zatvorska policija ga je sakrila od okupljenih novinara.

Jovanoviću se na teret stavlja da je 20. decembra prošle godine oteo djevojčicu na putu do škole.

Uhapšen je nakon 17 dana intenzivne policijske i vojne potrage, 5. januara na malčanskom groblju u blizini svoje kuće.

Do sada su održani pripremno ročište i jedan glavni pretres, na kome je on priznao djela za koja je optužen, ali se pozivao na svoju uračunljivost, iako su medicinska vještačenja pokazala da je bio svjestan svojih postupaka. Zbog toga je tražio da se o njegovoj uračunljivosti pred sudom izjasne vještaci iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, koji su obavili neuropsihijatrijsko vještačenje optuženog Jovanovića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...