STRUČNJACI VAS POZIVAJU DA RAZMISLITE: "Sada je najgori trenutak za kupovinu novog iPhonea" - Evo i zašto...

Uz iPhone 12 iza ugla, postoji nekoliko vrlo dobrih razloga zbog kojih biste kupovinu novog iPhone uređaja trebali odgoditi minimalno mjesec dana.

  • HiTec

  • 04. Avg. 2020  04. Avg. 2020

  • 0

Ako ste u skoroj budućnosti planirali kupiti novi iPhone, možda biste o tome trebali dvaput razmisliti, piše "Business Insider".

"Apple", prema dosadašnjem iskustvu, nove iPhone uređaje predstavlja početkom jeseni, što znači da novi model dolazi za manje od dva mjeseca. Kao drugo, čak i ako ste se fiksirali na iPhone 11 Pro, apsolutno garantujemo da će njegova cijena opasti kada na tržište stigne iPhone 12.

Ako je vjerovati glasinama, ovogodišnji iPhone dolazi sa podrškom za 5G, jačim procesorom, nekoliko različitih veličina i novim dizajnom, koji veoma podsjećna na iPhone 5 i novi iPad Pro.

Što se 5G spojivosti tiče, ona nije najbitniji argument za kupovinu, ali bi za nekoliko godina mogla postati mnogo važnijom.

Ako uzmete u obzir da prosječni iPhone ima životni vijek od oko šest godina, vrijedilo bi pričekati jesen prije kretanja u neke odvažnije investicije, pogotovo uzmemo li u obzir visoku cijenu samih uređaja.

Naravno, ako vam apsolutno gori za petama i morate kupiti novi iPhone prije zalaska sunca, predlažemo da uzmete iPhone SE, koji, pored niže cijene, nudi hrpu vrlo atraktivnih značajki. Ako, u drugu ruku, vaš trenutni iPhone radi dovoljno dobro da izdrži još nekoliko mjeseci, najbolje je pričekati i tek se nakon prezentacije odlučiti za nadogradnju.

(Tportal)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...