CRNO NA BIJELO: Evo šta je Milanović STVARNO rekao uoči obilježavanja akcije "Oluja" (VIDEO)

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je komentirao oštre reakcije na njegovu odluku da odlikuje jedinicu generala Zlatana Mije Jelića, optuženog za ratni zločin u Bosni i Hercegovini.

  • Politika

  • 04. Avg. 2020  04. Avg. 2020

  • 1

– Ne gledam na to što Bakir Izetbegović odlazi na grob Rasimu Deliću, koji je osuđen za ratni zločin, kao problem. Nije svatko tko je dobio kaznu u Haagu, ratni zločinac. Nije isto Delić i Mladić i Karadžić. Ja ne dajem, kao što ste sami rekli, odlikovanje ni jednom pojedincu nego svima njima. Tu ne možete biti picky, ne možemo mi birati. Ne sjećam se da je gospodin Alija Izetbegović imao ikakvih problema kada su te iste postrojbe oslobađale Bihać 1995. ni kada je isti taj Alija od Tuđmana dobivao velered kraljice Jelene. Nisu Karadžić i Mladić isti kao Rasim Delić. Neki ljudi su, nažalost, zarobljenici očekivanja. Na takav način nećemo graditi dobre odnose sa susjedima – rekao je Milanović novinarima.

Osvrnuo se i na odnose s Bosnom i Hercegovinom.

– Ja rijetko ili nikad ne prozivam ljude u BiH, ali možda da počnemo od toga da se Hrvatima omogući da biraju sami svoje članove Predsjedništva. Bosna je nastala na pravu konstitutivnih naroda, Hrvatima su neka prava naprosto ukradena – kazao je Milanović.

Milanovićev odgovor uslijedio je nakon brojnih oštrih reakcija političara iz BiH, koji su osudili njegov govor uoči obilježavanja akcije "Oluja".

U nastavku pogledajte integralni govor Zorana Milanovića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...