DRAMATIČNO NA BLISKOM ISTOKU: Izraelski premijer Netanyahu otvoreno prijeti da će napasti...

Izraelska vojska saopćila je kasno sinoć da je napala ciljeve u Siriji nekoliko sati nakon što su borci pokušali podmetnuti eksploziv na dijelu Golanske visoravni pod kontrolom Izraela.

  • Svijet

  • 04. Avg. 2020  04. Avg. 2020

  • 0

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu upozorio je u utorak libanski pokret Hezbollah i druge organizacije da njegova država neće oklijevati da poduzme daljnje akcije našto su izraelske snage saopćile da su osujetile pokušaj ubacivanja boraca iz susjedne Sirije, prenosi agencija Beta pozivajući se na AP.

„Pogodili smo grupu i sada smo pogodili one koji su je poslali. Uradit ćemo ono što je neophodno da se branimo. Sugeriram svima njima, uključujući Hezbollah, da to uzmu u obzir“, rekao je on obilazeći jednu vojnu bazu.

Izraelska vojska je kasno sinoć saopćila da je napala ciljeve u Siriji nekoliko sati nakon što su borci pokušali podmetnuti eksploziv na dijelu Golanske visoravni pod kontrolom Izraela.

Četiri osobe koje su to pokušale, u vrijeme pojačane napetosti na sjevernoj granici Izraela, u izraelskom su udaru, kako se vjeruje, ubijene, navode agencije.

Pokušaj ubacivanja boraca

Napetost je pojačana poslije nedavnog izraelskog udara iz zraka u Siriji u kojem je ubijen jedan borac Hezbollaha i u očekivanju da će se ta proiranska šiitska organizacija osvetiti.

Poslije ubistva pripadnika Hezbollaha, dio Golanske visoravni pod kontrolom Izraela pogođen je eksplozivom ispaljenim iz Sirije i izraelska vojska je odgovorila napadom na sirijske vojne pozicije i pojačavanjem svojih snaga u tom području.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...