PATETIČNA PREDSTAVA ZA NAROD: Dodik i Vučić se sreli na sredini mosta u Sremskoj Rači, otkrili su ploču na kojoj piše…

Na početku ceremonije obilježavanja Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u hrvatskoj oružanoj akciji "Oluja", na mostu u Sremskoj Rači sreli su se član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, te predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i premijerka Srbije Ana Brnabić.

  • Politika

  • 04. Avg. 2020  

  • 4

Dodik i Cvijanovićka su krenuli iz pravca BiH, a Vučić i Brnabićeva iz pravca Srbije, tako da su se sreli na sredini mosta, a potom su se pozdravili sa patrijarhom srpskim Irinejem.

Pomenom stradalim Srbima koji je služio patrijarh Irinej u Sremskoj Rači je počela ceremonija posvećena sjećanju na stradale i prognane Srbe.

Dodik i Vučić otkrili su danas na mostu preko rijeke Save između Rače i Sremske Rače spomen-ploču Srbima ubijenim i prognanim u akciji "Oluja" 1995. godine, a zatim su, na svečanoj ceremoniji uz učešće Garde Vojske Srbije, položili vijence na spomen-ploču sa natpisom:

"Ovaj most je nemili svedok užasa i patnje srpskog naroda. Spasavajući sebe i svoju decu od zločina i sigurne smrti, ovuda, kao žrtve etničkog čišćenja, prođoše stotine hiljada Srba Krajišnika u avgustu 1995. godine. Došavši u Srbiju našli su nadu, utočište i spas." Nakon polaganja vijenaca, Dodik i Vučić odali su počast žrtvama minutom ćutanja, tokom kojeg su se čuo zvuk zvona za upokojene.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...