HiTec
SAMSUNGOVI PAMETNI TELEFONIi DONOSE SNAŽNE PERFORMANSE: Ipak, neke greške se poavljaju
Prije 3h0
Naš današnji obrok nastaje za 80 minuta, donosimo recept za četiri osobe.
Gastro
05. Avg. 2020 05. Avg. 2020
0
SASTOJCI
500 g mljevene junetine
1 glavica luka
1 režanj bijelog luka
1 kašika brašna
300 ml goveđeg temeljca
2 kašike curry paste
1 celerova stabljika
2 kašike sjeckanog peršuna
700 g krompira
2 mrkve
2 kašike maslaca
PRIPREMA
Povrće očistimo i operemo. Luk i korijen celera nasjeckamo, a mrkvu i krompir narežemo na kockice pa ih stavimo u lonac sa sitom za kuhanje iznad pare, ulijemo malo vode, poklopimo i, kada zavri, kuhamo na laganoj vatri.
Za to vrijeme, u tavu iznad vatre ulijemo ulje, dodamo sjeckani luk i korijen celera, posolimo sastojke i pržimo na laganoj vatri.
Nakon desetak minuta, kada je luk počeo dobivati boju, u tavu dodamo mljeveno meso, izdrobimo ga i zatim nastavimo pirjati pomalo miješajući.
Nakon deset minuta, kada je meso postalo zrnato, posolimo ga, začinimo mljevenim biberom i preko njega protisnemo jedan režanj bijelog luka.
Čim bijeli luk počne puštati miris, mljeveno meso posipamo brašnom, zatim umiješamo curry pastu, dio svježe sjeckanog peršuna, ulijemo juhu i sastojke još malo kuhamo dok se umak ne zgusne.
Ovako pripremljeno mljeveno meso premijestimo na dno vatrostalne posude i ravnomjerno rasporedimo.
Zatim od kuhanog povrća, uz dodatak mlijeka, maslaca i sjeckanog peršuna izradimo pire, potom ga premjestimo u vrećicu za istiskivanje i rasporedimo preko mljevenog mesa.
Ovako pripremljeno meso stavimo peći na 180 stepeni.
Nakon 40 minuta, jelo izvadimo iz pećnice i dok je vruće poslužimo.
Prijatno!
HiTec
SAMSUNGOVI PAMETNI TELEFONIi DONOSE SNAŽNE PERFORMANSE: Ipak, neke greške se poavljaju
Prije 3h0
Kultura
QUENTIN TARANTINO JE SVE ANALIZIRAO I OBJASNIO: Kaže da su ovi filmovi označili kraj zlatnog doba Hollywooda
Prije 3h0
Politika
ENVER HALILOVIĆ O SAMITU U SKOPLJU: "Nažalost, Bosna i Hercegovina čak nije uspjela ni da ponudi..."
Prije 3h0
Hronika
TEŽAK UDES MOTOCIKLISTE IZ BOSNE I HERCEGOVINE U AUSTRIJI: Spasavao ga helikopter
Prije 3h0
Gastro
NAJUKUSNIJI KROMPIR IZ RERNE: Samo tri začina su dovoljna za potpuni gastro-užitak u svako doba dana
30. Jun. 20250
Gastro
DOBRA, STARA, PREUKUSNA, JEFTINA I S TRI LOVOROVA LISTA: Napravite još ovo popodne čorbu od...
29. Jun. 20250
Gastro
ZOVU JE KRALJICOM LJETA: Lubenica je niskokalorična vitaminska "bomba", a njene zdravstvene prednosti su brojne
30. Jun. 20250
Gastro
MIRIŠU NA DJETINJSTVO I BAKIN ZAGRLJAJ: Keksi mekani iznutra, hrskavi izvana
Prije 12h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.