MILIJARDER NA MUKAMA: Bankrotirao Bransonov “Virgin Atlantic", slijedi...

Aviokompanija "Virgin Atlantic" podnijela je zahtjev za bankrot u Sjedinjenim Državama, jer se globalna avioindustrija suočava s velikim problemima zbog pandemije koronavirusa.

  • Ekonomija

  • 05. Avg. 2020  05. Avg. 2020

  • 0

Firma sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu u utorak je u New Yorku podnijela zahtjev za zaštitu od bankrota.

"Virgin Atlantic" nije imun na probleme s kojim se suočavaju aviokompanije. U julu je firma dobila pomoć u iznosu od 1,2 milijarde funti (1,5 milijardi dolara) kako bi zadržala solventnost, samo nekoliko dana prije nego što je trebala nastaviti putničke letove.

Prijevoznik je rekao da će plan dokapitalizacije biti proveden u narednih 18 mjeseci i da ima podršku dioničara, novih investitora i postojećih kreditora.

Očekuje se da se globalna zračna putovanja, prema podacima Međunarodnog udruženja za zračni promet, koje predstavlja 290 firmi, neće potpuno oporaviti do 2024. godine.

Podsjetimo da je osnivač kompanije "Virgin Atlantic" britanski milijarder Richard Branson.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...