SRBI ŠIROM SVIJETA 8. AVGUSTA PROTESTUJU PROTIV VUČIĆA: Njegov zulum se više trpjeti ne može...

Protestovat će državljani Srbije u Amsterdamu, Bruxellesu, Berlinu, Bostonu, Zürichu, Hamburgu, Helsinkiju, Londonu, New Yorku, Oslu, Parisu, Pragu i Vancouveru.

  • Regija

  • 05. Avg. 2020  06. Avg. 2020

  • 1

Srbi iz dijaspore i prijatelji državljana Srbije širom svijeta 8. avgusta će se ujediniti u globalni protest protiv politike vladajuće stranke u Srbiji i svega onog nakaradnog sa čim se suočava stanovništvu u Srbiji. Za demokratiju, slobodu, ljudska prava i ljudske živote u Srbiji protestovaće se u Amsterdamu, Briselu, Berlinu, Bostonu, Cirihu, Hamburgu, Helsinkiju, Londonu, Njujorku, Oslu, Parizu, Pragu i Vankuveru.

Kako navode predstavnici dijaspore na sajtu "Democracy 4Serbia" protestovaće se zbog aktuelne situacije u Srbiji jer su dovedeni u pitanje legitimitet i zakonitost režima Aleksandra Vučića i njihovo neodgovorno rukovođenje Covid-19 situacijom.

Protest u Bostonu, FOTO: Privatna arhivaProtest u Bostonu, FOTO: Privatna arhiva

- Podržavamo nezavisnu lekarsku inicijativu "Ujedinjeni protiv kovida". Takođe, protestujemo zbog: stalne zloupotrebe vlasti, policijske brutalnosti i upotrebe paralegalnih formacija, upotrebe suzavaca tokom pandemije, za oslobađanje političkih zatvorenika, zbog negiranja slobode govora i validnosti izbora održanih 21. juna 2020. godine - navodi se u saopštenju.

Srbi u dijaspori podržavaju odluku nadležnog organa o poništavanju i ponavljanju parlamentarnih izbora u Srbiji.

Protest širom sveta FOTO: PrintscreenProtest širom sveta FOTO: Printscreen

- Očekujemo da Ustavni sud Srbije odluči u skladu sa ustavom Republike Srbije u vezi sa žalbama priloženim ovom sudu, a koje dovode u pitanje legitimnost parlamenta. Apelujemo na međunarodnu pravnu zajednicu da reaguje na niz utvrđenih nepravilnosti u toku izbornog procesa u Srbiji 2020 - navedeno je.

Protest u Parizu, FOTO: Privatna arhivaProtest u Parizu, FOTO: Privatna arhiva

Takođe će se zahtijevati puštanje na slobodu mirnih demonstranata koji su bespravno uhapšeni i osuđeni, a kojima nije omogućeno pravično suđenje.

Podsjeća se i na nezavisnu lekarsku inicijativu "Ujedinjeni protiv kovida" koja zahtjeva nezavisnu istragu politički motivisanog rukovođenja zvaničnim informacijama Covid-19 slučajeva od strane Vlade Srbije.

Protest u Berlinu, FOTO: Privatna arhivaProtest u Berlinu, FOTO: Privatna arhiva

Protestovaće državljani Srbije u Amsterdamu, Briselu, Berlinu, Bostonu, Cirihu, Hamburgu, Helsinkiju, Londonu, Njujorku, Oslu, Parizu, Pragu i Vankuveru.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...