NAJBOGATIJI ČOVJEK NA SVIJETU IZNENADIO SVE: Jeff Bezos prodao dionice vrijedne više od 3,1 milijardu dolara, ali ni tu neće stati...

Izvršni direktor "Amazona" Jeff Bezos, prema prijavi Komisiji za vrijednosne papire, prodao je ove sedmice dionice u firmi, vrijedne više od 3,1 milijardu dolara.

  • Ekonomija

  • 06. Avg. 2020  06. Avg. 2020

  • 0

Prema podacima, prodaja je bila dio unaprijed dogovorenog plana trgovanja.

Ranije ove godine, Bezos je prodao dionice vrijedne više od 4,1 milijardu dolara u kompaniji.

Prodaja ove sedmice diže ukupan iznos koji je dobio prodajom dionica u 2020. na nešto više od 7,2 milijarde dolara.

On i dalje posjeduje više od 54 miliona dionica, u vrijednosti od oko 170 milijardi dolara, što ga čini najbogatijom osobom na svijetu.

Bezos je 2019. prodao dionice u vrijednosti od 2,8 milijardi dolara. Bezos je ranije rekao da će prodavati dionice "Amazona", vrijedne oko milijardu dolara godišnje, kako bi finansirao svoju kompaniju za istraživanje svemira "Blue Origin".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...