OVAKO JE GOVORIO GRADONAČELNIK KASUMOVIĆ: "Vlast koja ne može da 'obezbijedi' Čelik, ne treba biti vlast!"

Upravni odbor NK Čelik iz Zenice danas je na pres-konferenciji saopštio da podnosi kolektivnu ostavku, jer nije ispunjen ni minimum preduslova za normalno funkcionisanje kluba.

  • Mini market

  • 06. Avg. 2020  06. Avg. 2020

  • 0

"Minimalan preduslov za normalan rad je bio 1. august, prvi august je prošao, rekli su nam da sačekamo, da ćemo dobiti pare, ali evo, danas je četvrtak, nema para ni poziva. Ušli smo u partnerski odnos s Gradom i zajednicom. Našli smo se na vjetrometini, mi ne želimo raditi u takvim uslovima, danas podnosimo kolektivnu ostavku", rekao je Tarik Hadžimahmutović te poručio:

"Upravni odbor izlazi iz kluba. Neka Zenica razmisli šta će o Čeliku i šta će joj ovakav Čelik."

Iako su u zenički klub ušli puni entuzijazma, sa željom da bh. velikana vrate tamo gdje mu je i mjesto, želja i volja su naglo splasnule, piše portal “Sportsport.ba”. Tako je zenički klub, pored niza problema, zapao u još jedan.

Nešto ranije je Skupština kluba odlučila da, nakon ispadanja iz Premijer lige BiH, zenički klub naredne sezone igra u Kantonalnoj ligi.

Ovaj čuveni bosanskohercegovački fudbalski klub već se niz godina nalazi u ozbiljnim, prvenstveno finansijskim problemima. Uprkos apelima na vlasti u Zenici, kao i njihovim obećanjima, klub je godinama tonuo sve dublje i dublje.

Mnogi građani Zenice za ovaj sportski “debakl” najodgovornijim smatraju upravo gradonačelnika Fuada Kasumovića.

Tako su gradonačelnika Kasumovića urednici Facebook stranice “Zenički informator” proglasili “najvećim grobarom u historiji NK Čelik”, a najbolji illustrator navedenih stavova je i videokompilacija koju su objavili.

U nizu izjava, posebno je interesantna ona u kojoj Kasumović tvrdi da je Zenici nepotrebna vlast koja ne može sačuvati NK Čelik.

“Pazite, sinonim Zenice je Čelik. Ako to jedna vlast ne može ovim svojim građanima, ovoj svoj bijedi obezbijediti, za mene tak’a vlast ne da treba biti u vlasti, nego daleko - sto godina od vlasti”, poručio je kafanskim vokabularom prije izvjesnog vremena gradonačelnik Kasumović.

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...