IZA KULISA SASTANKA DODIK – ĐOKIĆ: "Selakova odlazi, Đokić nastavlja da slijepo sluša i otima na koncesijama; Pavlović nastavlja da ruši sve oko Foče, a Mrda…"

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti.

  • Mini market

  • 07. Avg. 2020  07. Avg. 2020

  • 0

Pišre: SLOBODAN VASKOVIĆ

1.

Milorad Dodik I Petar Đokić, šefovi SNSD-a i SP-a, dogovorili su nastavak zajedničke saradnje, što znači da će Đokić morati nastaviti bespogovorno da sluša, a, zauzvrat, će, takođe, moći nastaviti da pljačka putem koncesija.

2.

Na sastanku je, izvjesno, Dodik obavijestio Đokića da će mu učiniti ustupak tako što će smijeniti Marinu Selak sa pozicije Načelnika za inspekcijske poslove Republičke uprave za igre na sreću.

3.

Selakova je sestra Gorana Osnovca Selaka, predsjednika SPS-a, nastalog rasturanjem Đokićevog SP-a. Osnovac je formalno predsjednik, jer Selakova suštinski i vodi i gradi tu stranku.

4.

Rasturanje SP-a učinjeno je po Dodikovom nalogu, ali Đokić se pravi “Englez”, jer nema kud - ili to ili robija.

5.

Selakova bi trebala da bude smijenjena, a sve će biti predstavljeno i kao zahtjev Aleksandra Došića, direktora Republičke uprave za igre na sreću, iza kojeg stoji Spomenka Stevanović, šefica “DEMOS”-a iz Istočnog dijela RS; Tako da će i DEMOS dobiti svoj dio koalicione “časti”.

6.

Što se tiče Selakovih, najveća nagrada za njih je to što su još uvijek uopšte na slobodi, ali kako Dodik obožava sve te devijantne psihopatološke individe, nije to nikakva dobit.

7.

Vrh Režima je vrh Zločinačke organizacije koja RS vodi direkno u nestanak, ali to je već stara vijest. 

8.

Novo je da je Dodik, na sastanku sa Đokićem, izrazio “iznenađenje” dešavanjima na razorenoj skupštini RS, kada jedan poslanik SP-a nije podržao Zaključke SNSD-a oko MHE; Izvjesno je da je Đokić rekao da je došlo do neke greške.

Izvjesno je da je, kada su Dodik i Đokić u pitanju, riječ o štetočinama koje ne prezaju ni od najtežih nedjela.

9.

Sastanak je bio prazan skup, ali pomenuti Zaključci i sve ono što se dešavalo oko njih i što se dešava u vezi sa izgradnjom MHE je organizovani kriminal međunarodnog karaktera! 

10. 

Zaključci Kluba poslanika SNSD o postepenoj zabrani gradnje malih hidroelektrana na rekama u Republici Srpskoj nisu dobili podršku u Narodnoj skupštini, 02.07.2020., što je predstavljeno kao “opšte iznenađenje”, jer koalicioni partneri najjače stranke autokratskog Režima nisu glasali za ovaj akt.

11.

Ne postoji nikakvo “opšte iznenađenje” već “koalicioni partneri”, preciznije, niz patuljastih privatnih partijica, među kojima je i “Crveni Kombi”, samo su postupili po naređenju SNSD-a i oborili pomenuti Zaključak kako bi se sva odgovornost za teški kriminal vezan za izdavanje koncesija za MHE i njihovu izgradnju skinula sa, takođe, privatne partije Milorada Dodika.

12.

Cijela providna i nečasna igra oko Zaključka SNSD-a je tek cinizam bahatih moćnika, kojim je omogućeno dalje kriminalno djelovanje u ovoj oblasti. Nema nikakve dileme da je tu riječ o organizovanom kriminalu, čiji glavni akteri su u vrhu Režima RS.

13.

Najbolje to potvrđuju dva primjera o kojima sam detaljno pisao: Zločinačko djelovanje Gordana Pavlovića Gocija, koji ruši pola fočanske regije, kako bi, bez ikakvih validnih dokumenata, izgradio tri MHE i Faslsifikatorske kriminalne prevare Ljubomira Mrde oko MHE “Miljacka”.

Sve to čini zahvaljujući Koncesionom ugovoru Dodik-Đokić.

14.

Pavlović je za dvije MHE dobio koncesije - na rijekama Bjelava i Mala Bjelava, ali ni njih ne bi mogao/smio početi da gradi, jer nema validnu dokumentaciju. Sama dodjela koncesije nije dovoljna ni za šta.

15.

Pavlović, odnosno njegova firma “Srbinjeputevi”, nemaju studiju ekonomske opravdanosti, koncesioni ugovor, saglasnost komunalnih institucija, zavoda za zaštitu spomenika, pravobranilastva…; Nema ni stručno mišljenje, urbanističko-tehničke uslove, lokacijske uslove; Ne posjeduje građevinsku dozvolu, ekološku dozvolu, vodne smjernice, vodnu saglasnost, vodnu dozvolu…

16.

Sve to trebalo je da obezbijedi kako bi mogao početi sa radovima na izgradnji dvije MHE za koje je dobio koncesiju, ali Pavlović je, bez ijednog od navedenih dokumenata, naširoko divljački porušio sve oko rječica Mala Bjelava i Bjelava.

17.

Malo mu je i to bilo, pa je, bez ikakve saglasnosti, srušio kompletan dio oko rječice Velika Bjelava da bi tamo izgradio MHE, iako za nju nema ni dodijeljenu koncesiju.

18.

Nijedna institucija nije niišta preduzela kako bi se Pavlović, fočanski tajkun blizak Dodiku, zaustavio u svom kriminalnom pohodu; Pavlović je, kao i svi ostali pripadnici samozvane “elite”, iznad zakona i ponaša se po principu da sve što očima vidi smatra svojim.

19.

Gramzivost i spremnost na svako zlo su najmanji zajednički imenitelj pripadnika nenarodnog, antiljudskog Režima.

20.

Drugi slučaj je već izgrađena MHE “Miljacka” čiji je stvarni vlasnik Ljubomir Mrda, takođe, blizak Miloradu Dodiku i zaštićen od pripadnika njegove tajkunske ergele, koji otimaju milione maraka na svakom poslu koji im se preko veze dodijeli.

21.

Regulatorna komisija za energetiku utvrdila je da je njegova firma “Green Energy” falsifikovala dokumente kako bi dobila potrebne dozvole za rad MHE “Miljacka”. 

22.

Za šest mjeseci “probnog rada” i ilegalne proizvodnje struje, Mrda je od ERS naplatio cca 200.000 KM, a ako nastavi i dalje ilegalno da proizvodi električnu energiju koju mu, opet ilegalno, otkupljuje ERS, za godinu dana će, ovim tempom, inkasirati 1,2 miliona KM. I sve to na osnovu falsifikovane dokumentacije o čemu sam detaljno pisao.

23.

Sve institucije, njihovi čelnici, su upoznati sa tim - od Srebrenke Golić, Ministroida za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, do Miroslava Milovanovića, direktora JP “Vode Srpske”, ali niko ništa nije preduzeo; Kao što ništa nisu preduzeli ni MUP RS ni Posebno odjeljenje tužilaštva RS, na čijem čelu je notorni Miodrag Bajić.

24.

Nisu preduzeli ništa ni protiv Mrde, ali ni protiv Pavlovića, tako da se, bez ikakve rezerve, može zaljučiti da su narečeni, kao i institucije koje su privatizovali, u službi Pavlovića i Mrde, a ne u službi građana. 

25.

Što se tiče Golićeve, ona je najodgovornija, jer dopušta uništavanje prirodnih resursa koje je nepopravljivo i direktno utiče na zdravlje ljudi iz tih mjesta, gdje se navedeni kriminalni akti odbvijaju.

26.

Vratimo se Mrdi, koji je i dalje u upravnim strukturama značajnih firmi u RS, iako je, od instituticija RS, prokazani falsifikator i kriminalac.

27.

Mrda je i podstrekač na kriminalne radnje, što je, takođe, teško krivično djelo.

Uspio je nagovoriti Milutina Perića, čiji su članovi porodice registrovali firmu BXP, da se upišu kao formalni vlasnici i osnivači “Green Energy” (MHE Miljacka), iako ta firma nije nikada imala niti ima do sada ijednu poslovnu transakciju.

28.

Mrda je uspio ubijediti Milutina Perića, koji nije ništa bolji od njega, da mu preko svojih firmi “Energo Holding” i “Energo Bosna” navodno posudi 535.000 EURA.

29.

Mrda mu taj novac nikada neće vratiti, jer to smatra svojim “talom” prilikom kriminalne prodaje Perićevog udjela u fantomskim “MHE BISTRICA”; Nepostojećeg projekta preko kojeg je opljačkano 18,1 milion KM, o čemu sam, takođe, detaljno izvijestio.

30.

ERS” i “HED” za “Bistricu” su, presuđenom kriminalcu Milenku Čičiću, platili 21 milion KM, 12.11.2019. godine, dok je “Kaldera” 2008. godine “HE Bistricu” kupila za 6,8 miliona KM.

Od tih 21 milion KM, preko HE Višegrad Periću je, za njegov udio u fantomskim MHE “Bistrica”, isplaćeno 4.000.000 Evra.

Mrda je za sebe zadržao pomenutih 535.000 KM, kao nagradu za transakciju u kojoj su svi zaradili, samo je ERS izgubila. Kada se doda podatak da je ERS prevarena i od kineske firme “AVIC” za dva miliona KM, opljačkano je ukupno 18,1 milion KM. I nikom ništa!

31.

Mrda  je “uvjerio” republičke inspektore Zaharija Kujačića i Radenka Sandu da postupaju suprotno  svojim ovlaštenjima i dozvole mu falsifikovanje dokumentacije.

32.

Mrda  je uspio zloupotrebom odnosa zavisnosti da ucijeni izvođače radova da izvode radove suprotno važećoj projektnoj dokumentaciji, zbog čega je id ošlo do dramatičnih razloga između Izvedenog stanja i Glavnog projekta.

Mrda  je uspio zloupotrebom odnosa podređenosti obezbjediti od nadzornih organa lažan Izvještaj o izvedenim radovima.

Mrda  je uspio da ucijeni komisiju za tehnički prijem da sastavi lažan zapisnik o tehničkom prijemu.

33.

Mrdi je, bez problema i sa nešto para, pošlo za rukom da “ubijedi” UNIS iz Istočnog Sarajeva i direktora te firme Đorđa Milišića da Ministarstvu za prostorno uređenje dostave falsifikovan Izvještaj o tehničkom prijemu MHE Miljacka.

Mrda  je uspio da, zloupotrebom odnosa podređenosti, bivšeg direktora “Green Energy” Branka Vučaka, inače radnika “Elektrodistribucije” Pale (koji je dao lične mjenice za milionski kredit u Addiko banci), “ubijedi” da Regulatornoj komisiji za energetiku podnese falsifikovan zahtjev za Dozvolu za proizvodnju struje.

34.

Mrda  je uspio da novog direktora “Green Energy” Branislava Minića dovede u stanje stvarne i pravne zablude, tako što ga je nagovorio da podnese prijave za radnje u kojima su učestvovale nepostojeće firme.

35.

Taj i takav Mrda i danas upravlja resursima RS, a to nije moguće bez Dodikove dozvole; Kao što nije moguće da bez njegovog odobrenja Pavlović sruši pola fočanskog regiona!

Za Dodik je jedino bitno da DONOSE, sve ostalo nisu čak ni nijanse!

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...