LOPOVI NA GODIŠNJEM ODMORU: Nadzorne kamere snimile majku i kćerke dok su krale nakit, a otac je bio zadužen za odvraćanje pažnje…

Obitelj je unajmila vikendicu, a novac od prodaje nakita trošili su u restoranima.

  • Hronika

  • 07. Avg. 2020  07. Avg. 2020

  • 0

Hvarski policajci ekspresno su razriješili ko je u ponedjeljak i utorak ukrao nakit u vrijednosti od 20.000 kuna (5.000 KM, op. „SB-a“) iz izložbeno-prodajnog prostora u Starom Gradu na Hvaru, piše "Jutarnji list".

Prijavili su majku, 53-godišnjakinju, i njezine dvije kćeri ,29-godišnjakinju i 25-godišnjakinju, zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela krađe.

Majka i dvije kćeri osumnjičene su da su 3. i 4. augusta ukrale nakit, a tokom kriminalističkog istraživanja kod osumnjičenih je i pronađen te im je oduzet i vraćen vlasnicima.

Sa suprugom i majkom kćeri bio je otac koji je odvraćao pažnju prodavačicama, ali se izvukao tvrdeći da on nije imao pojma što smjeraju njegova supruga i kćeri.

Nakon što su sve to počinili, vratili su se do svoje vikendice, gdje ljetuju, a nešto novca od prodaje nakita trošili su u restoranima na Paklenim otocima.

Policija ih je brzo detektirala, locirala i razriješila krađe, a sve zahvaljujući kamerama videonadzora, preko kojih su ih prepoznali, pa im je brzo prisjela dopunska "zarada" na godišnjem odmoru.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...