MILIJARDER BILL GATES ŠOKIRAO SVIJET: „Slijedi nešto još gore od koronavirusa…“

Osnivač "Microsofta“ Bill Gates predviđa ekološku katastrofu čije će posljedice prevazići štetu od koronavirusa.

  • Svijet

  • 07. Avg. 2020  07. Avg. 2020

  • 0

Prema njegovim prognozama, u nekoliko narednih decenija planeta će se suočiti s globalnom krizom zbog klimatskih promjena.

"Ma koliko bila užasna pandemija, klimatske promjene mogu biti još gore", napisao je on na svom blogu.

Milijarder je uvjeren da je neophodno dramatično smanjiti emisiju plinova s efektom staklene bašte kako bi se spriječila katastrofa.

Uporedio je potencijalne posljedice ekološke krize sa pandemijom koronavirusa - smrtnost od infekcije iznosila je, u prosjeku, 14 ljudi na 100.000 stanovnika, dok bi, prema njegovim procjenama, u narednih 40 godina smrtnost od povećanja temperature na Zemlji bila ista, a 2100. godine i petostruko veća.

„Čovječanstvo nema mnogo vremena i mora se djelovati sada u oblasti čiste energije“, napisao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...