ORLO MUSIĆ, OTAC SANELA KOJI JE IZREŠETAN U NEW YORKU, OČAJAN: "Otišli smo iz domovine da spasimo živote, a ovdje ih gubimo..."

Kako prenosi "New York Post", još niko nije uhapšen u vezi s ovim slučajem.

  • Hronika

  • 07. Avg. 2020  07. Avg. 2020

  • 0

Crnogorac Sanel Musić (21) je ubijen, a Elvis Lješnjanin ranjen u pucnjavi koja se u četvrtak u 4.30 sati dogodila u Kvinsu.

Prema izvorima iz policije, Musić je sjedio na mjestu vozača, a Lješnjanin je stajao ispred vozila na uglu 91. ulice i 85. avenije kada su iz tamnog Sedana krenuli pucnji, piše "New York Post".

Musić je prevezen u bolnicu, gdje su ga sat i po kasnije proglasili mrtvim, saopćila je policija.

Njegov bolom skrhani otac Orlo Musić rekao je da nije imao priliku da se oprosti od sina.

- Nisu nam dozvolili da ga vidimo, upucan je više puta – rekao je u kratkom telefonskom razgovoru.

Orlo je prije više od 24 godine došao iz Crne Gore u SAD u potrazi za boljim životom.

Sanel, najmlađi od petoro djece, rođen je u SAD-u.

- Moj sin je bio nevjerovatan. Bio je pun potencijala, ali mu je, kao američkom građaninu, život bio bezvrijedan s obzirom na to da je ubijen na ulici. Volio je trčanje i bio je usred traženja posla. Zbog Covida-19 je čekao da se situacija stabilizuje. Svi su šokirani. Crnu Goru smo napustili da spasimo živote, a ovdje ih gubimo – rekao je uplakani otac.

Lješnjanin, koji je upucan u lijevu ruku, prevezen je u Medicinski centar bolnice Jamajka i nalazi se u teškom stanju.

Kako prenosi "New York Post", još niko nije uhapšen u vezi s ovim slučajem.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...