SPEKTAKULARNA FUDBALSKA NOĆ: Penal i magija Ronalda nedovoljni protiv Liona; Grubim greškama odbrana koštala Madriđane (VIDEO)

Večeras su revan mečeve u Ligi prvaka odigrali Juventu protiv Liona i Manchester City protiv Real Madrida.

  • Sport

  • 07. Avg. 2020  

  • 0

Juventus je u revanš susretu osmine finala Lige prvaka pobijedio Lyon sa 2:1, ali francuski tim je ostvario plasman dalje zahvaljujući pobjedi iz prvog meča od 1:0.

Loše je počelo po Juventus. Već u 12. minuti Lyon je poveo sa 0:1 i to nakon što je dosuđen penal. Bernardeschi ga je skrivio, a za vodstvo gostiju je panenkom pogodio Memphis Depay.

Juventusu su nakon toga bila potrebna tri gola da bi prošao dalje. Nije izgledalo kao da Stara dama može išta napraviti, Bernardeschi je imao veliku šansu, ali nije uspio da pogodi praznu mrežu.

Zatim je u finišu prvog dijela Anthony Lopes fantastično izvadio slobodnjak Cristiana Ronalda, no samo nekoliko trenutaka kasnije Juve je poravnao. Pjanić je izveo slobodnjak, Depay je igrao rukom, a sudija je pokazao na bijelu tačku.

Cristiano Ronaldo je taj koji je očekivano preuzeo odgovornost. Pogodio je za 1:1, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Dobro su Bianconeri ušli u nastavak meča. Spektakularnim golom Cristiano Ronaldo je u 60. minuti donio prednost domaćem timu od 2:1 i vratila se nada u prolazak Juventusa dalje.

Imao je tim Maurizija Sarrija potom još nekoliko dobrih šansi, nije ni Lyon ostao dužan. Do kraja meča ostalo je 2:1 i Lyon je prošao dalje.

Miralem Pjanić je izašao u 60. minuti ovog meča i ovim susretom se oprostio od dresa Juventusa.

U drugoj utakmici Manchester City je prošao u četvrtfinale Lige šampiona nakon što je večeras na Etihadu pobijedio Real Madrid sa 2:1 u revanšu osmine finala. 

Građani su prvi meč dobili sa 2:1 na Berbaneu prije nekoliko mjeseci te su bili favoriti za prolaz, a 'pogurao' ih je štoper gostiju Raphaele Varane koji je odigrao najgori meč karijere.

Da ovo neće biti njegova noć Varane je pokazao već u 8. minuti. Nakon njegove neopreznosti loptu krade Gabriel Jesus, dodaje je do Sterlinga koji pogađa za vodstvo svog tima.

Kasnije je Sterling imao još jedan dobar udarac, ali ostalo je 1:0. Sredinom prvog dijela Real se uspio osloboditi pritiska i stviti dobru šansu preko Karima Benzeme, ali Ederson je bio siguran. Odmah nakon toga, u 28. minuti, Rodrygo je ubacio, a Benzema glavom pogodio za 1:1.

Do kraja prvog dijela Benzema je imao još jednu šansu, ali Ederson je odbranio jer to ovog puta nije bilo toliko opasno.

Na početku nastavka prvi prijeti City i to preko Sterlinga, ali Courtois brani. Kasnije je šansu imao i De Bruyne, ali njegov pokušaj je izblokiran.

Poslije toga inicjativu preuzima opet Real. Zlatnu priliku imao je Benzema u 63. minuti. Sve je dobro uradio, ali šut je bio slab i Ederson je bio siguran.

Kada se mislilo da će Real stisnuti rivala i pokušati izboriti produžetak, Varane je napravio još veću grešku nego u prvom poluvremenu. Glavom je slabo reagovao, Jesus je presjekao njegov pas i pogodio za 2:1.

Do kraja susreta Real se pokušao pribrati još jednom i nešto napraviti, ali ipak ni vremena ni snage više nije bilo.

Manchester City će u četvrtfinalu u Lisabonu igrati protiv Lyona koji je eliminisao Juventus.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...