SRAMOTNO: Doktorica Lejla Ćeranić, heroina Novog Pazara, smijenjena samo zato što je…

Doktorica Lejla Ćeranić smijenjena je odlukom dr. Mehe Mahmutovića sa mjesta vršioca dužnosti rukovodica Službe za infektivne bolesti Opšte bolnice u Novom Pazaru.

  • Regija

  • 08. Avg. 2020  08. Avg. 2020

  • 0

Javnost u ovom gradu oštro je usudila ovaj čin direktora OB Novi Pazar. Prema nezvaničnim informacijama, saznali smo da je rješenje o smjeni direktor Mahmutović poslao putem kurira, ne udostojivši na taj način doktoricu ni razgovora o ovom slučaju.

Heroina u bijelom, tako je javnost Srbije i Novog Pazara okarakterisala doktoricu Lejlu Ćeranić, infektologa iz Novog Pazara.

Lejla Ćeranić bila je duži period jedini infektolog Infektivnog odjeljena OB Novi Pazar u danima kada je na desetine pacijenata hospitalizovano, kada je veliki broj osoba umirao i kada je u danima bilo više od 100 pacijenata zaraženih koronavirusom.

Lejla je hrabro stajala na braniku grada i regije od ove opasne bolesti, piše Nova.rs.

Građani Novog Pazara putem društvenih mreža ukazuju podršku doktorici Lejli i poručuju da će, u znak zahvalnosti za sve što je u prethodna dva mjeseca uradila da spasi živote građana Novog Pazara i Sandžaka, stati u njenu zaštitu.

“Doktorica Lejla Bašić-Ćeranić, heroina grada Novog Pazara, infektolog, sve vreme na prvoj liniji odbrane, bdela 24 h nad pacijentima, danima nije viđala svoje četvoro dece, smenjena! O njenoj hrabrosti i požrtvovanju čuo je ceo region, ali ovdašnje rukovodstvo ne voli istinu”, napisala je na Twitteru korisnica @Aya_icelady.

Na mrežama je objavljen dokument o smjeni u kom se navodi da se van snage stavlja odluka o imenovanju Lejle Ćeranić na mjesto v. d. rukovodioca Službe za infektivne bolesti.

Direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru, dr. Meho Mahmutović tvrdi da dr. Lejla Ćeranić nije razriješena s funkcije načelnika Infektivnog odjeljenja te bolnice, ističući da je ona otišla na odmor i da je na 15 dana imenovan privremeni načelnik.

“Netačne su informacije da je dr. Lejla Ćeranić razrešena s funkcije načelnika Infektivnog odeljenja. Ono što je istina jeste da je Ćeranićeva tražila godišnji odmor, i to od subote, pa je na njeno mesto imenovan vršilac dužnosti. Jedini specijalista koji može da je zameni je Binela Mavrić, koja je, inače, zamenica načelnika Bušata i imenovana je dok je Ćeranićeva na petnaestodnevnom odmoru”, rekao je Mahmutović za portal Indeksonline.rs.

Mahmutović je rekao da se radi o standardnoj proceduri i da će Ćeranić, nakon povratka s odmora, biti vraćena na svoje radno mjesto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...