DR. AIDA PILAV SE JAVILA SA LJETOVANJA: Pa kao šefica Kriznog štaba KS iznijela NEVJEROVATNE PODATKE...

- Sarajevo i dalje nema značajnih epidemioloških žarišta, kao naprimjer u Staračkim domovima, socijalnim ustanovama, što je slučaj u regionu

  • Vijesti

  • 08. Avg. 2020  08. Avg. 2020

  • 1

Aida Pilav, šefica Kriznog štaba KS, rekla je da Krizni štab Kantona Sarajevo drži pod kontrolom epidemiološku situaciju u Kantonu i da posljedni podaci pokazuju da u zadnjih pet dana dolazi do blagog pada broja novozaraženih.

Ona je potvrdila da je na redovnom godišnjem odmoru i da je i dalje u punoj koordinaciji s kolegama iz Štaba. Sutra se vraća redovnim poslovima.

- Činjenica jeste da smo imali veliki skok broja zaraženih u julu, ali u posljednjih nekoliko dana dolazi do  blagog pada broja novih slučajeva. Ovdje je pitanje kako se provode mjere i naredbe i ko ih i kako poštuje. Sarajevo i dalje nema značajnih epidemioloških žarišta, kao naprimjer u Staračkim domovima, socijalnim ustanovama, što je slučaj u regionu. Ali, ljudi unutar institucija  se ponašaju neodgovorno i tu su naši problemi – kaže Pilav za Avaz.

- Držimo situaciju pod kontrolom. Ali, svi se moramo ponašati odgovorno. Građani moraju biti oprezni ali i poštivati mjere. Ako se sami ne budemo odgovrno ponašali, ni zdravstvo nikome neće moći pomoći – kaže Pilav.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...