MOSTARSKI DERBI PRIPAO VELEŽU: Rođeni zasluženo slavili protiv Zrinjskog

Nogometaši Veleža su pogotke postizali u finišu oba poluvremena i pobjedom nad gradskim rivalom 2:0 iskupili se za težak poraz od Željezničara na otvaranju sezone.

  • Sport

  • 08. Avg. 2020  08. Avg. 2020

  • 0

 Prvi su do prilike došli Plemići koji su zaprijetili preko Todorovića, ali nije bilo opasnosti po Bobića.

Na drugoj strani desetak minuta kasnije Cvijanović je sjajno pucao iz daljine, ali Horkaš lijepom paradom vadi loptu ispod prečke.

Najbolja prilika viđena je u 36. minuti i to nakon solo akcije Nemanje Bilbije. Sjajno je s dva lažnjaka na malom prostoru promiješao obranu domaćina, ali su se ispriječili Bobić i stativa te je ostalo 0:0.

U sljedećem napadu je Zlomislić imao dobru priliku, ali i nakon njegovog atraktivnog pokušaja ostalo je 0:0.

No, taj rezultat se nije dugo zadržao na semaforu jer Velež u 43. minuti dolazi do vodstva. Brandao je prošao po lijevoj strani, ubacio, a Zlomislić i Bekić se sudaraju i puštaju loptu do Obrena Cvijanovića koji se namješta i sjajno pogađa u daljnji ugao za 1:0.

U drugom dijelu zabilježene su dvije zanimljive situacije. Po jedna sa obje strane. U 65. minuti Mulić testira Horkaša, koji  paradom zaustavlja njegov šut, a dvije minute kasnije Filipović je imao zicer, ali je slabo zahvatio loptu.

Sve dileme oko pobjednika razriješio je Fejsal Mulić u 88. minuti. Napadač Veleža je sjajno pogodio iz slobodnog udarca i postigao prvjenac u dresu Rođenih.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...