NEVIĐENA ČISTKA U JUVENTUSU: Nakon što je Andrea Pirlo imenovan za novog trenera čak deset igrača završilo na transfer listi, među njima i velike zvijezde…

Drugu sezonu u nizu Juventus ulazi s novim trenerom.

  • Sport

  • 09. Avg. 2020  

  • 0

Maurizio Sarri se u Torinu zadržao svega 12 mjeseci. Otkaz je dobio nakon ispadanja od Lyona u Ligi prvaka. 

Prve reakcije u Italiji su da između Sarrija i Juventusa nikada nije bilo ljubavi, da iskusni stručnjak nije prihvaćen od igrača, posebno od "senatora" u svlačionici zbog čega nije ni uspio nametnuti svoj stil igre.

Sarrija će naslijediti znatno mlađi i potpuno neiskusni Andrea Pirlo kojem će ovo biti prvi trenerski angažman u karijeri i samim tim će biti pod velikim pritiskom.

Gazzetta dello Sport piše kako je nakon imenovanja Pirla za novog trenera na transfer listu stavljeno čak 10 igrača.

Gonzalo Higuain, Sami Khedira, Blaise Matuidi, Douglas Costa, Aaron Ramsey, Federico Bernardeschi, Mattia De Sciglio, Daniele Rugani, Alex Sandro i Danilo su igrači koji su na prodaju.

Podsjetimo, nova sezona Serije A starta 19. septembra.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...