APSOLUTNI HIT NA INTERNETU: Oko kuće su joj napravili autoput, ali ona je i dalje odbija prodati… (VIDEO)

Kuća je na jedan sprat, a sastoji se od stana veličine 40 kvadrata i kao da stoji u „rupi“ usred ceste s četiri prometne trake. Vlasnica se nije htjela preseliti jer joj država u zamjenu nije pronašla idealnu lokaciju.

  • Šareni svijet

  • 09. Avg. 2020  09. Avg. 2020

  • 0

Jedan kineski grad na autocesti je izgradio most oko male kuće jer je vlasnica već desetljećima odbija prodati državi.

Na snimkama lokalnih medija može se vidjeti imanje upleteno između novotvorenog most Haizhuyong  u gradu Guangzhou u provinciji Guangdong.

Kuća je na jedan kat, a sastoji se od stana veličine 40 kvadrata i kao da stoji u „rupi“ usred ceste s četiri prometne trake.

Vlasnica, samo poznata po prezimenu Liang, nije se htjela preseliti jer joj država u zamjenu nije pronašla idealnu lokaciju.

- Znam koje su posljedice i ne smeta me što drugi misle o meni. Mislite da je ovo okruženje loše, ali ja osjećam da je tiho, oslobađajuće i ugodno - tvrdi vlasnica.

Od vlade je navodno tražila četiri stana, a oni su pristali dati joj dva. Isto tako, nudili su joj zamjenski smještaj blizu gradske mrtvačnice, što je još jedan razlog zašto se nije preselila.

Vlasti su ogradili kućicu kako bi je srušili u 2010. i izgradili most Haizhuyong. To se nije dogodilo, a gospođa Liang je jedina od još 47 kućanstava i sedam firmi koja još živi tamo.

Vlasti tvrde da su joj nudile i gotovinu, ali da je ona sve odbila. Tada su inženjeri proučili nacrte ponovo kako bi napravili most koji zaobilazi kuću. Država će nastaviti pregovarati s gospođom Liang.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...