MNOGIMA JE ZASMETALO: BBC dobio više od 100 pritužbi za ovu scenu poljupca (VIDEO)

BBC je branio svoju odluku da emitira istospolni poljubac u showu CBBC-ja The Next Step.

  • Show

  • 09. Avg. 2020  09. Avg. 2020

  • 0

U julu je popularni mockumentary, koji prati članove takmičarskog plesnog studija, imao scenu poljupca likova Jude (Molly Sanders) i Cleo (Dani Verago), nakon što su zajedno izvele jednu rutinu.

Trenutak je dobio brojne pohvale fanova i kritičara koji su na scenu gledali kao na značajan trenutak kako za emisiju tako i za prikaz LGBTQ+ ljudi na TV-u. No BBC je sad izdao priopćenje na svojim stranicama i otkrio kako je dobio više od 100 pritužbi na scenu, prenosi The Independent.

"Primili smo pritužbe na priču koja uključuje istospolni poljubac", navodi se u priopćenju. "Odluka o uključivanju ovog trenutka u dio duže priče u seriji koja prati razvoj romantičnog odnosa likova Jude i Cleo donesena je vrlo pažljivo i s puno razmišljanja, a nastala je nakon što su CBBC i Boatrocker (producentska kuća koja snima emisiju) priznali da bi serija mogla i trebala učiniti više za odražavanje života mladih LGBTQ+ ljudi."

alt

"To je važan dio naše misije kako bismo osigurali da se svako dijete osjeća kao da pripada, da je sigurno i da može biti ono što želi biti."

BBC je rekao kako vjeruje da je priča obrađena osjetljivo i da nije neprikladna, s obzirom na prosječnu publiku showa. Dodali su kako CBBC redovito prikazuje heteroseksualne mlade ljude koji se druže, zaljubljuju i ljube.

alt

Također je istaknuto da su istospolne veze već bile predstavljene u emisijama CBBC-ja, uključujući 4 O Clock Club, Jamieja Johnsona te Marrying Mum and Dad.

1994. godine serija CBBC-ja Byker Grove postala je prva britanska drama koja se bavila istospolnim odnosom, kada je lik Noddy Fishwick u kinu poljubio svog bliskog prijatelja Garyja Hendrixa.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...