TUŽNA VIJEST SA PODHRASTOVA: Preminula je 37-godišnja Belma Šoljanin, prije samo tri dana donijela je na svijet dječaka

Na izolatoriju na Podhrastovima u Sarajevu preminula je 37-godišnja Belma Šoljanin, direktorica Instituta za majku i dijete, filantropkinja koja godinama nesebično pomaže mladim mamama i trudnicama da lakše i uspješnije shvate ulogu roditeljstva.

  • Hronika

  • 09. Avg. 2020  09. Avg. 2020

  • 0

Šoljanin, koja je bila zaražena koronavirusom, se prije tri dana porodila u Ginekološko-akušerskoj klinici KCUS-a i na svijet donijela zdravog dječaka koji je negativan na virus.

Iza nje je ostao suprug i dvije curice.

Belma je, prema podacima KCUS-a, u 35. sedmici trudnoće primljena u izolatorij na Podhrastovima, gdje je imala obostranu upalu pluća i ozbiljnu kliničku sliku.

Liječena je i ljekari su pustili da se trudnoća razvija do minimalne zrelosti bebe. Potom su morali obaviti porod, carskim rezom, kako ne bi izgubili bebu. To je obavljeno prije tri dana na GAK-u, nakon čega je mlada žena vraćena u izolatorij, dok je beba ostala na klinici na Jezeru.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...