KOGA SE UPLAŠIO MIĆO MIĆIĆ: Dodik na krsnu slavu doveo kompletno stranačko rukovodstvo, a gradonačelnik Bijeljine ostao SASVIM SAM...

Dan nakon slave grada Bijeljine vlada nezadovoljstvo u redovima novoformirane Stranke demokratske srpske Semberije, koju skraćeno prozvaše SDS Semberije Miće Mićića. Otvoreno pitaju: "Mićiću, koga se bojiš - ZAŠTO SI SAM?"

  • Mini market

  • 10. Avg. 2020  10. Avg. 2020

  • 0

Kako prenosi portal Dešavanjaubijeljini, uz gradonačelnika Bijeljine Miću Mićića tokom jučerašnje slave grada bila su samo dvojica iz njegove stranke, gradski menadžer Predrag Jović i Darko Mitrić, poslanik Miće Mićića i Petra Đokića kod koga se skrasio u klubu nakon napuštanja SDS-a.

alt

Inače, kako prenosi taj portal, Mićić je uglavnom bio sam s kumom grada Miloradom Dodikom, koji je bio u pratnji funkcionera iz Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina, što se vidi i na fotografijama.

U tekstu se postavlja pitanje: "Gdje su iznenada nestali ''GRADONAČELNIKOVI LJUDI'', po zadatku ili po ličnoj želji?"

Dalje se konstatuje da njegove stranačke kolege navode da to Mićiću nije prvi put da sam bude među ljudima SNSD-a, ilustrujući to njegovim nedavnim prisustvom, također bez stranačkih kolega, sjednici Izbornog štaba Gradskog odbora SNSD-a u Bijeljini.

alt

Članovi Mićićeve stranke, prema pisanju portala Dešavanjaubijeljini, pitaju da li je Mićić član SNSD-a, ili ''SAM'' svoje vlastite stranke?!

Oni koji pravdaju ovakve Mićićeve poteze, govore kako je u pitanju njegova ''operativnost'' i da samo želi efikasnije rješavati probleme i saslušati mišljenje novih koalicionih partnera, u ovom slučaju SNSD-a.

Međutim, njegove stranačke kolege kazale su da su to "sve Mićićevi gafovi", navodeći da se Mićić nije smio pojaviti sam na slavi grada bez svojih ljudi, koji su krenuli s njim u osnivanje nove stranke i zbog njega napustili SDS i Mirka Šarovića.

alt

Kako stvari stoje, Mićićeve stranačke kolege, kako tvrdi taj portal, nisu zadovoljne što su "iznenada zaboravljeni".

Na pitanje tog portala gdje su bili funkcioneri Mićićeve stranke na slavi grada, generalni sekretar te stranke Darko Mitrić bio je bez odgovora, uputivši da to treba pitati gradskog menadžera Predraga Jovića ili Miću Mićića.

Zbog čega je Mićić ignorisao svoje ljude, dok je Dodik svoje okupio ili je, kako se navodi u tekstu, možda u pitanju neko obećanje i dogovor koji se ne smiju nikako narušiti.

U informacijama koje su pristizale u redakciju portala Dešavanjaubijeljini, pokazalo se da za sve možda i nije kriv samo Mićić i njegova, kako je rečeno, "operativnost'', pod kojom se, ustvari, krije primjedba za ''samodržačko'' ponašanje nego, izgleda, i izostanak komande ili spremnosti na njeno izvršenje.

alt

Bilo kako bilo, Dodik svoje nije morao iskupljati, ni pitati gdje su! Oni su bili sve vrijeme tu i u parku na otkrivanju bista, kao i na lomljenju slavskog kolača, polaganju vijenaca, ali i na kafi s Dodikom i usamljenim Mićićem.

Inače, ovo je prva slava grada u kojoj su SNSD i Milorad Dodik "glavni", jer su konačno došli na vlast u Bijeljini, i to bez izbora, što im je izdajom SDS-a omogućio gradonačelnik Mićo Mićić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...