U STARAČKOM DOMU U GORAŽDU SITUACIJA SE POGORŠAVA: Novih šest slučajeva zaraze, među njima i…

U Domu za stara i iznemogla lica u Goraždu potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, među kojima je i medicinska sestra koja je brinula o korisnicima ovog doma, potvrdila je za Klix.ba dr. Medina Bičo, direktorica Zavoda za javno zdravstvo BPK Goražde.

  • Vijesti

  • 10. Avg. 2020  

  • 0

Broj oboljelih u ovoj goraždanskoj ustanovi sada je 29, od čega je 26 štićenika i tri uposlenika.

Ranije je za Klix.ba potvrđeno da su dvije osobe, 90-godišnji muškarac i 85-godišnja žena, korisnici doma, preminuli nakon što je ustanovljeno da su zaraženi koronavirusom. Preminule osobe su i ranije imale zdravstvenih problema.

U Domu za stara i iznemogla lica u ovom kantonu boravi 40 osoba, a iz ustanove apeluju da su im neophodne posebne maske za zaštitu medicinskog osoblja i njegovateljica koje brinu o zaraženim korisnicama.

Trenutno je u BPK Goražde 101 osoba pozitivna na koronavirus, dok je blizu 300 osoba u izolaciji.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...