KAČAVENDA IZ BOLNICE OPIPAVA PULS JAVNOSTI: "Nekima bi možda godilo da me nema"

Penzionisani episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda nalazi se na liječenju u Opštoj bolnici "Sveti vračevi“ u Bijeljini nakon što je ustanovljeno da je pozitivan na koronavirus, a ljekari kažu da je u stabilnom stanju.

  • Hronika

  • 11. Avg. 2020  11. Avg. 2020

  • 15

Vladika Vasilije potvrdio je da je u bijeljinskoj bolnici, ali da nema govora da je kritično, kao i da nije prebačen nigdje na daljnje liječenje, ni u kakvu kliniku u Beogradu, kako su prvobitno javili mediji, piše Srna.

"U bijeljinskoj bolnici imam sve uslove, od smještaja do liječenja i pažnje ljekara i drugog osoblja i, Bogu hvala, oporavak ide željenim tokom, a uz molitve za sebe, molim se i za ozdravljenje svih oboljelih ljudi", rekao je živahni i nestašni starčić Kačavenda.

On ima 82 godine. Veli da je, čim je osjetio slabost, odmah otišao kod ljekara, kao odgovoran čovjek, kako ne bi širio bolest na vjernike s kojima je, mada je penzionisan, svakodnevno u kontaktu i koji se u ogromnom broju "interesuju za njegovo zdravstveno stanje". Kakav humanista i stradalnik. "Ne sporim da bi, možda, nekima godilo da sam u kritičnom stanju, da me nema, ali oni su u manjini. I za takve se još više Bogu molim", dodao je vladika Vasilije.

(S. B.)  

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...