KONAKOVIĆ IZAZVAO BIJES MEĐU SUGRAĐANIMA DOKTORICE MALIĆBEGOVIĆ: "To su neistine i prljave političke igre"

Nakon što je danas na svom Facebook profilu predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković objavio pismo u kojem je navedeno da je kandidatkinja Demokratske fronte za poziciju ministra zdravstva u Kantonu Sarajevo, doktorica Draženka Malićbegović, imala spornu ulogu tokom rata u BiH, odnosno spočitava joj se neprofesionalan odnos u svojstvu „glavnog liječnika za ratne zarobljenike i civile zatočene u logoru“, uslijedile su brojne reakcije u javnosti.

  • Mini market

  • 11. Avg. 2020  11. Avg. 2020

  • 1

Iako je pismo dosta načelno i bez detalja, a pritome se ne navodi ime autora, odnosno predsjednika Udruženja logoraša Žepče koji ga potpisuje, izazvalo je dosta polemike u javnosti.

Tako je do našeg portala došla i reakcija Dženane Šimičić, koja je izrazila potrebu da javno demantuje navedene informacije budući da, kako kaže, dobro poznaje doktoricu Malićbegović.

„Potpuno dematujem takve informacije, to su neistine i prljave političke igre. Potpuno je smiješno porediti izjavu gospodina Mačkovića o genocidu i Srebrenici sa doktoricom Malićbegović! U vrijeme rata u Žepču svo medicinsko osoblje je bilo mobilizirano, bez obzira na nacionalnu pripadnost! Samim time i dr. Malićbegović. U tekstu se navodi da je dr. Malićbegović imala ovlasti, a tu su potpune neistine. Ko je bio u Žepču, vrlo dobro zna kakvo je stanje vladalo. Dr. Malićbegović je uvijek bila i ostala čovjek, pomagala kada god i kome god je mogla. Žalosno je da pojedinci za političke igre prodaju svoju čast. Ja se potpisujem imenom i prezimenom iza svoje izjave, a ne kao u pismu navedeni koji se krije iza titule predsjednika logoraša!", stoji u reakciji Dženane Šimičić koja je stigla na adresu našeg portala.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...