HRVATSKI MEDIJI PROMOVIRALI I EMINU LUBENICU: Prodavačicu voća prozvali podravskom Kristinom Mandarinom

O Emini su se raspisali i srbijanski mediji.

  • Estrada

  • 12. Avg. 2020  12. Avg. 2020

  • 0

Mlada prodavačica lubenica iz Podravine privukla je pažnju regionalnih medija nakon što ju je ePodravina.hr nazvala podravskom Kristinom Mandarinom.

Emina Obranović iz Javorovca, koja ima 18 godina, smjestila se uz glavnu cestu u Novigradu Podravskom, uz benzinsku stanicu u centru naselja, i tamo prodaje lubenice. Njezina porodica usred Podravine uzgaja lubenice i dinje i kažu da im uspijevaju sjajno.

"Svake godine smo tu. Imamo polje lubenica od dvije rali, koje nam daje oko 20 tona plodova. Narastu nam lubenice do 15 kilograma, prosječno su oko 10 kilograma. Ljudi najviše žele i odabiru one velike, teške. Uzgajamo i dinje, no one još nisu zrele", govori Emina za podravski portal.

Na svojoj poziciji Emina je gotovo svaki dan od 9 ujutro pa sve do mraka. Roditelji joj po najmanje tri puta na dan dovoze nove ture lubenica, a pun kombi začas se rasproda. Lubenice se ručno na polju beru svaki dan ujutro, a ako ponestane, ide se i preko dana. Ne žele nabrati lubenice navečer pa ih ostaviti preko noći i prodavati dva dana, žele da su proizvodi svježi.

"Tata se bavi uzgojem lubenica već dugi niz godina, surađivao je s trgovačkim centrima, ali više ne, daju smiješnu cijenu. Sad ima u planu još proširiti proizvodnju. Pokušali smo prije s drugim povrćem, no sada imamo samo lubenice i dinje", govori Emina, koju svakih nekoliko rečenica prekida novi kupac.

O Emini su se raspisali i srbijanski mediji, prenosi Index.hr, a pitaju se i hoće li postati nova Kristina Mandarina, koja je bila Instagram zvijezda s gotovo 80 hiljada pratilaca nakon što je uočena kako prodaje mandarine kod Podsusedskog mosta. Na pitanje bi li voljela biti poznata kao Kristina Mandarina, Emina je kratko rekla: "Ako se desi, desi se."

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...