U SARAJEVU I DALJE ZABRINJAVAJUĆE: Jedna osoba preminula od virusa, dok je…

U Kantonu Sarajevo potvrđena su 43 nova slučaja zaraze koronavirusom u protekla 24 sata, što je više u odnosu na jučerašnji dan, kada su zabilježena 32 nova slučaja zaraze.

  • Vijesti

  • 13. Avg. 2020  13. Avg. 2020

  • 0

Ove sedmice je zabilježen drastičan pad novozaraženih u Kantonu Sarajevu, naročito u odnosu na prethodnu sedmicu, u kojoj su bilježeni trocifreni brojevi inficiranih Covidom-19.

- U tom periodu testirana su ukupno 382 uzorka. Riječ je uzorcima prikupljenim u periodu od 8. do 12. augusta 2020. godine. Od ovog broja novozaraženih, njih 35 (81,3 posto) pripada porodičnim klasterima te su u samoizolaciji odranije - navode u jutrošnjem izvještaju iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Tokom jučerašnjeg dana evidentiran je oporavak 121 osobe, piše "Oslobođenje".

Trenutno je u Kantonu Sarajevo aktivan 1.101 slučaj infekcije koronavirusom.

Na bolničkom liječenju u izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nalazi se 69 osoba. Nijedan pacijent ne koristi potporu respiratora pri disanju.

Tokom jučerašnjeg dana, nažalost, jedna osoba je preminula od posljedica zaraze koronavirusom. Devet osoba jučer je otpušteno s bolničkog liječenja.

Na osnovu rješenja nadležnih organa, u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.736 osoba u Kantonu Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...