PROCURIO SNIMAK: Evo kako je Bashar al-Assad prekinuo svoj govor

Sirijskom lideru pozlilo je usred govora, a zastupnicima je objasnio kako je riječ o niskom krvnom pritisku.

  • Svijet

  • 13. Avg. 2020  13. Avg. 2020

  • 2

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad u srijedu je na nekoliko minuta prekinuo govor zastupnicima, jer mu nije bilo dobro zbog niskog krvnog pritiska, nakon čega ga je nastavio, objavila je sirijska državna televizija.

Govor koji je trebao biti održan oko podne, bit će prikazan na televiziji u cijelosti u 18.30 sati po lokalnom vremenu. Državni mediji ranije su tokom dana najavili da će Assad održati govor zastupnicima nakon što su prošli mjesec održani parlamentarni izbori za koje opozicija i nezavisni promatrači tvrde da su farsa u zemlji kojom vlada stranka Baas.

Državni mediji rijetko izvještavaju o zdravlju 55-godišnjeg sirijskog predsjednika, koji autoritarno vlada zemljom, kojom gotovo deset godina vlada rat, u kojem su poginule stotine hiljada ljudi, a milioni su prognani i raseljeni.

Snimak trenutka kada je Assad prekinuo govor, možete pogledati ispod. 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...