GRADILIŠTE NA SJEVERU BiH: Raspisan tender vrijedan 1,3 milijarde KM za autoput, bit će podijeljen u tri lota...

"Autoputevi Republike Srpske" raspisali su danas međunarodni tender za gradnju tri dionice autoputa od Vukosavlja, preko Brčkog i Bijeljine, do Rače i granice sa Srbijom, ukupne vrijednosti od 1,3 milijarde maraka bez PDV-a, saznaje portal Capital.

  • Ekonomija

  • 14. Avg. 2020  14. Avg. 2020

  • 1

Tender je podijeljen na tri lota, odnosno na dionicu Vukosavlje – Brčko, čija je procijenjena vrijednost 600 miliona, na dionicu Brčko – Bijeljina, koja bi trebalo da košta 310 miliona, te na dionicu Bijeljina – Rača, vrijednosti od 440 miliona KM.

Tako bi spomenuti autoput od 70 kilometara trebalo da košta ukupno milijardu i 350 miliona maraka bez PDV-a.

Dionica Vukosavlje – Brčko duga je oko 33 kilometra, dionica Brčko – Bijeljina 17 kilometara, a Bijeljina – Rača 20 kilometara.

Dionica Vukosavlje – Brčko imat će tri petlje, dok će jedna petlja biti na dionici Brčko – Bijeljina, a na trećoj dionici Bijeljina – Rača predviđena je gradnja dvije petlje i novi carinski terminal na kraju dionice, odnosno na granici sa Srbijom.

Postupak za izbor izvođača radova bit će proveden putem takmičarskog dijaloga, a predviđeno je da broj kandidata kojima će se dostaviti poziv za učešće u dijalogu, bude ograničen na četiri.

Ugovor će biti dodijeljen po kriteriju ekonomski najpovoljnije ponude.

"Kandidat ili grupa kandidata kojima budu dodijeljeni ugovori, biće obavezni da obezbijede 85 odsto ili više finansijskih sredstava za projektovanje i izgradnju", navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Vlada RS-a dat će garanciju za otplatu kreditnih obaveza za ovaj projekt.

Rok za preuzimanje tenderske dokumentacije je 13. septembar, a za predaju ponuda "Autoputevima" 25. septembar.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...