JOŠ NEMA DOBRIH VIJESTI IZ BiH: Epidemija ne usporava, preminulo još 11 osoba, dok je broj novozaraženih…

U protekla 24 sata, u Federaciji BiH testirana su 1.484 uzorka, od kojih je 238 pozitivno na SARS-CoV-2.

  • Vijesti

  • 14. Avg. 2020  14. Avg. 2020

  • 1

Novi slučajevi registrirani su u Srednjobosanskom, Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosanskopodrinjskom, Posavskom, Kantonu 10 i Kantonu Sarajevo.

Do sada je testirano ukupno 100.411 uzoraka, a SARS-CoV-2 potvrđen je kod 9.310 osoba.

U Republici Srpskoj je tokom posljednja 24 sata koronavirusom zaraženo još 107 osoba, a tri osobe su preminule. Ukupno do 12 sati broj zaraženih u BiH iznosio je 345.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH oporavilo se 5.698 pacijenata, dok je trenutno aktivno 3.369 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2, prenosi "Oslobođenje".

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je osam smrtnih ishoda. Preminula su dva muškarca iz Travnika, po jedan iz Sarajeva, Goražda, Živinica, Sapne i Busovače te jedna žena iz Kiseljaka.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 243, od toga je 156 osoba muškog i 87 ženskog spola.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...